vrijdag 11 mei 2018

Meest kleurrijke OBL-er uit partij gezet:want te negatief

We ontvingen onderstaande inzending.
Het zou gaan om verschillen in inzicht over de koers van de partij.
Een deel van de leden zou de oude 'protesthouding' van de oprichters kwijt willen worden.
In Afrikaanse of Zuidamerikaanse landen noemen we dat een 'coup'.
Leden vormen een meerderheid, en gooien de macht er uit.

In het geval van OBL zou ik denken dat de twee oprichters de stemmenkanonnen zijn.
Wanneer de nu overblijvende oprichter vertrekt, zal de partij de volgende verkiezingen vermoedelijk niet overleven.

Wat een feest in ons Berkelland, de Macht der Illusies, zo noem ik het is aan het roer. Voorbedachte rade, het komt zeker niet uit de lucht vallen, dit theaterspel. Het was al voelbaar in de verkiezingsstrijd en vooral de laatste dagen voor de verkiezing in ons Berkelland. Waar ik zelf goed te grazen ben genomen door negatieve onzin. Ons politieke bezetting houdt zich nu eenmaal niet bezig met mensen, met milieu, gezondheid en welzijn. En ook dat was goed zichtbaar in de strijd van de verkiezingen. Opnieuw stemmen tellen, ach laat me niet lachen, er was heel wat anders aan de hand en ik was daar getuige van, ik was zelf het slachtoffer, de boosdoener of hoe je het ook wilt noemen. Ben ook keurig, zonder mondelinge uitleg, maar met een mailtje , de partij uitgezet, enkel onder het mom "te negatief" . Ja, negatief ben ik niet, ik sta lijnrecht tegenover een politiek die over de mensen heen walst, mensen aan hun lot over laat, mensen voed met illusies maar gaan voor een economie die een gevaar zijn voor Aarde en de mens. Een complot wat al jaren in werking is, waar mensen hun bestaan hebben opgebouwd in zekerheden en gevangenschap. Als ik kijk om mij heen, zie ik dat het milieu in zwaar weer is, onze vogels en dieren verminderen. Ik hoef niet te googlen, je ziet het gewoon. Je ziet de eenzaamheid, de leegte in de kernen en je leest de mooie verhalen in de media, de realiteit wordt verborgen, angstvallig verzwegen. Wil ik dan gekozen worden en in een hokje geplaatst worden als een partij een andere koers gaat varen. NEE, mensen zijn belangrijk, vooral in deze tijd. Een zinkend schip, spartelen en vechtend om niet ten onder te gaan, en reken maar, het schip zinkt! Ik voed me liever met de realiteit, ik omring me liever met mensen en natuur dan het te vernietigen. @leo.schotman.9

Jacky Bruins www.jackybruins.nl