woensdag 16 mei 2018

Berkellands Nieuws. Een overzicht:

PETER VAN VOSSEN WIL RANGE ROVER VERKOPEN 
Oranjeheld haalt de headlines met financiele problemen. Voor het gemak wordt zijn exacte adres aan de burgemeester Bloemersstraat er ook bij vermeld. Jammer. 
lees meer

En voor Peter: dan verkoop je toch gewoon de Range Rover.
Ook de villa zal wel wat opleveren.

In de Gelderlander:
Oranjeheld Peter van Vossen zit diep in de schulden
Voormalig Oranjespeler Peter van Vossen heeft schuldeisers op zijn dak. De Borculoër zegt dat hij hulp heeft gezocht om zijn schulden weg te werken. ,,Daar zijn ze nu volop mee bezig. Het komt goed.’’ 
lees meer

NIEUWE NOODTELEFOONMAST BOHERO IS NOG NIET ROND
De nieuwe mast is nog niet 'af'. Er zijn nog steeds problemen met de ontvangst. Maar het gaat beter. Het signaal is wisselend.

AUTOMOBILIST OP 315 TEGEN BOOM: DOOD
ZELHEM - Bij een ongeval op de N315 bij Zelhem is dinsdagavond een automobilist om het leven gekomen.
De automobilist raakte rond 23.00 uur door onbekende oorzaak in een flauwe bocht van de weg en ramde een boom. De auto is vervolgens in de sloot terecht gekomen. 
lees meer


Nee, ik zou zeker geen bomen weghalen langs de N-wegen. 
Stel je voor dat deze automobilist was blijven leven, nietwaar?
Die bomen hebben niks misdaan.
Als je het daarmee eens bent teken je de petitie.

INBRAAK BOHERO
De Politie meldt ons via Twitter:
#Borculo 15-05-18 omstreeks 03:30 uur inbraak geweest bij #Bohero Oude Needseweg. Raam aan voorzijde opengebroken. De politie zoekt getuigen. Iets gezien of gehoord? ☎️09008844 of anoniem 08007000

INBRAAK EMTE NEEDE 
Tubantia maakt melding van een inbraak in de Emte supermarkt. De buit is nog niet bekend:

NEEDE - Er is ingebroken in de EMTE-supermarkt aan de Zwaluwstraat in Neede. De politie heeft via de Facebookpagina Politie Berkelland een getuigenoproep geplaatst om in contact te komen met passanten die in de avond/nacht van maandag op dinsdag mogelijk iets van de inbraak hebben gezien of gehoord. 

lees meer

N18 ZEKER NIET ALTIJD TIJDWINST
Of je via de N18 afstandswinst kunt behalen is soms twijfelachtig.

We meldden al dat je bij het danspaleis beter niet de nieuwe, N18 kunt nemen als je naar Haaksbergen rijdt. Zelfs al rijd je 60 (nu nog 80), dan boek je nog een tijdwinst van zeker een kwart. En nu bijna dubbel zo snel als je naar het centrum gaat.

Kom je uit de richting Enschede, Haaksbergen, dan moet je voor Vreden meteen de afslag Eibergen nemen. Het scheelt je zomaar een derde van je reistijd. 

En voor degenen die graag doorsjouwen: je kunt er ook rustig 120 rijden in Duitsland. De bekeuringen zijn er uiterst schappelijk. Een paar tientjes voor 25 km te hard. Ik kreeg bijna een hartverzakking toen ik met 25 te hard werd geflitst. Maar dat valt super mee dus.

Echt ouderwetse bekeuringen.

Overigens wist ik niet dat ik in overtreding was. Want: stukje 80.

TOMTOM UPDATE
Maar ik heb net mijn Tomtom geupdate na een hele tijd. Ben benieuwd wat die zal zeggen over de N18 shortcuts.

Of die me moedwillig zal omleiden over de nieuwe N18, wetende dat er betere alternatieven zijn die vele kilometers winst opleveren.

JAMMER
Ik dreutel niet over die paar kilometers. Maar de vele miljoenen kilometers die er gezamelijk nodeloos worden verbrand. Elk jaar weer. Daar gaat het over. Gewoon door verkeerde aanduidingen op de borden.

En het negeren van het veel hogere benzineverbruik bij hogere snelheid.

Dat vind ik allemaal erg jammer.

Ook die stoere praatjes die ik regelmatig zie: Je schopt het milieu hiermee naar de kloten, sukkels!