woensdag 28 december 2022

Ik snap toch die link van onze BBB naar een video van de landelijke BBB niet.

Is er wat veranderd in de relatie van onze Berkellandse BBB met de landelijke BBB?


Eerder lazen we in de lokale en de nationale media:


Tubantia 26/8/2022:

BORCULO - De Boer Burger Beweging neemt afstand van de lokale BBB-fractie in de Berkellandse gemeenteraad. „Er is geen bondgenootschap meer”, zegt voorzitter Erik Stegink van het landelijke BBB partijbestuur.

Aanleiding voor de breuk is niet alleen het uiteenvallen van de Berkellandse fractie, maar ook de complottheorieën van de lokale BBB, waarin het landelijk partijbestuur zich absoluut niet herkent. „Caroline van der Plas en BBB moeten daar niets van hebben”, zegt Stegink.


BNN Vara 27/8/2022:

BBB beëindigt bondgenootschap met nog grotere complotdenkers BBB Berkelland. 


NRC Handelsblad 27/8/2022:

Over fractieleider Evelien Daalwijk, die de lokale BBB met steun van de landelijke BBB oprichtte. “Ze begint over het gevaar van QR-codes en zegt dat Klaus Schwab van het World Economic Forum „van alles wil opzetten om ons te controleren”.”

Meer duidelijkheid over BBB, BBB, BBBL en OBL:


Op ondernemendberkelland.nl lezen we:


Nu de 2 raadsleden van vereniging OBL Bennie Morsink en Fred van der Holst de fractie OBL hebben verlaten is er nogal onduidelijkheid wie nu wie zijn in de gemeenteraad, en welke fractie wie vertegenwoordigd.

Door middel van dit schrijven geven wij hierover duidelijkheid.


1.     Ten eerste is er verwarring tussen de vereniging Ondernemend Berkelland en de fractie in de gemeenteraad van Berkelland die nu dezelfde naam draagt als de vereniging OBL, terwijl de 3 raadsleden van de fractie OBL geen lid zijn van de vereniging OBL, en hier dus niets mee te maken hebben. Deze fractie is dus ook niet gerechtigd om achter de naam OBL de naam BBB te gebruiken, daar zij GEEN overeenkomst hebben met de landelijke partij BBB, deze intentie verklaring is immers aangegaan met de vereniging OBL.

2.     De vereniging OBL heeft de raadsleden van de fractie OBL een week de tijd gegeven om de naam OBL over te dragen om een einde te maken aan deze verwarring, maar wij hebben helaas niets van hun vernomen.

3.     Vandaar dat de fractie van Bennie Morsink en Fred van der Holst (die lid zijn van de vereniging Ondernemend Berkelland) definitief doorgaan met de nieuwe naam Boer Burger Bedrijf Lokaal afgekort BBBL=BBB en als bondgenoten van de landelijke partij BBB waar de vereniging Ondernemend Berkelland een intentie overeenkomst mee is aangegaan.

4.     We verzoeken dus de fractie van OBL in de gemeenteraad van Berkelland vanaf heden de afkorting BBB niet meer te gebruiken om niet nog meer verwarring te creëren.


 Met vriendelijke groet,

Bestuur OBL,


Kijk, het is allemaal best simpel. 

Verwarring zit alleen in je hoofd.