zaterdag 10 december 2022

Over persvoorloch bij de bakker en een ulk in de kniepe

Het geval van een hardwarkende collega oet Broabant wil ik toch efkes neumen, smoandags was he nog los ewes en moandagoavond had he beslotten um te stoppen der mos dikke geld bie. Joarenlang snachts um 1 uur oet berre tot noa de middag warken in de bakkerieje en dan zo pardoes an `t ende kommen.

Ik zag den man stoan huulen in zien zaak. Ik kreg der kolde rillingen van. De boeren dee joarenlang hard e warkt hebt um een mooi bedrief op te bouwen doar wordt amper noa umme kekken, gladdekkels dee nog nooit persvoorloch heb e rokken beslist oaver hun. 

. . . Ik kan der met de pette neet mear bie en ik denk menigeen neet. Zo en noe goa ik earst efkes een ulk oet de kniepe doon en doarnoa mien mond speulen. 

Hoppen dat wij `t benul ooit nog wearkriegt.


(Marcel Stroet op NUB)