vrijdag 16 december 2022

Er waren weer wat stoere jongens (m/v) die wat wilden in #Neede

NEEDE – Afgelopen zondag liet Brandweer Neede vol trots op zijn Facebook pagina weten dat ze het kleine ijsbaantje aan de Marktstraat in Neede vol lieten lopen zodat vooral de kleintjes in de loop van deze week heerlijk konden gaan schaatsen. “Leuk! Een super tof idee!” Zo reageerden veel mensen. Er waren ook een paar mensen sceptisch en wezen alweer met het waarschuwende en verwijtende vingertje naar de jeugd: ‘Die zullen het wel weer vernielen!’
(NUB)

Dat hebben ze toch vorig jaar ook al geflikt met diezelfde ijsbaan?

Vroeger ging dat wat anders te Neede. 
Toen vormden de inwoners een knokploeg, om hun eigen jeugd mores te leren. 

Nu dan ook maar camera’s plaatsen met bewegingssensor? 


INWONERS VAN NEEDE VORMEN KNOKPLOEG

Inwoners van de Gelderse plaats Neede hebben een knokploeg in het leven geroepen om de jeugd, die zich volgens hen na afloop van de beatavonden misdraagt, zo nodig tot de orde te roepen.

Zij hebben de oprichting van deze knokploeg meegedeeld in een protestbrief aan het gemeentebestuur. Hierin vragen de bewoners tevens een verbod van de beatavonden.

De bewoners van de Oudestraat en van de Marktstraat zijn op zaterdag- en zondagavond jarenlang stille getuigen geweest van de gedragingen van de jongelui uit Neede en omstreken, die de beatavonden in café-restaurant De Harmonie aan de Oudestraat bezoeken.
De misdragingen bestaan volgens de bewoners uit baldadigheden en vandalisme. Wat hun nog het meest stoort is de overstelpende hoeveelheid beatgeluid die er uit de luidsprekers komt en waarvan zelfs mensen aan de andere kant van het dorp hinder zouden ondervinden. In de brief wordt verder melding gemaakt van 'sexfestijnen'. Verder is het volgens een van de adressanten voorgekomen dat jongeren door brievenbussen urineerden.

Burgemeester Ter Braak is niet van plan naar aanleiding van de brief beatmuziek te verbieden. Hij acht het wel noodzakelijk dat de leeftijd van de jongeren, die het café-restaurant bezoeken minimaal zestien jaar is. De heer J.G. Hagedoorn, eigenaar van de Harmonie, heeft bovendien een verbod opgelegd om nog een versterker te gebruiken.
bron: De Leeuwarder Courant (
4 juli 1968)