vrijdag 3 augustus 2018

Ondertussen op de N18

We zitten de hele dag op onze Achterhoekse tweebaansweg, en zijn dus afhankelijk van de snelheid van 1 langzame makker in het rijtje.

Op social media lees ik onder reacties over het 'gezeik over truckers':

Ik hoop dat dit een grapje is dat gezeik over die truckers iedereen verwacht wel dat ze elke dag te vreten hebben en de spullen die ze bestellen gisteren al binnen kregen. Niet een beetje meer RESPECT voor onze truckers maar een hele oplegger VOL!!

Laatste 2 maanden 3 bekeuringen gereden omdat ik tegen de 90 reed met mijn vrachtwagen op dit soort wegen. Als zo'n zeikerd deze voor mij gaat betalen, geef ik voortaan weer gas. Tot die tijd houd ik mij aan de maximum snelheid.

Blijkbaar wordt er gedacht dat de maximumsnelheid Groenlo-Enschede 80 is.

Maar volgens mij is dat:
Varsseveld-Groenlo: 80km/u
Groenlo-Enschede: 100km/u

En de verhalen gaan wel steeds over het traject Groenlo-Enschede.

Het is al erg genoeg dat we geen vierbaansweg hebben, en geen 120 als max. snelheid.

Maar donderdag kwam ik achter verkeer dat meende dat 80 wel een goede snelheid was, maar bij een afslag nam de slakkenkolonne een kilometer lang een snelheid van 70km/u aan.