dinsdag 28 februari 2023

Campina zuivel 20% goedkoper in de winkel?

De leden van FrieslandCampina ontvangen in maart 5,50 euro minder per 100 kilo melk dan in februari. Daarmee komt de melkprijs uit op 50,50 euro per 100 kilo melk. Het is de derde opeenvolgende daling van de garantieprijs in 2023. In slechts drie maanden beuren de leden van FrieslandCampina bijna 20 procent minder oftewel 12,01 eurocent minder per kilogram melk.

Bron: melkvee.nl


Dat zou je nu al in de winkel terug moeten kunnen zien. 

Zal morgen eens kijken in de super. 


ChatGPT zegt erover:


Het is inderdaad correct dat FrieslandCampina de melkprijs verlaagt met 5,50 euro per 100 kilo melk voor de maand maart 2023. Dit betekent dat de melkprijs voor maart uitkomt op 50,50 euro per 100 kilo melk, wat een derde opeenvolgende daling van de garantieprijs voor dit jaar betekent.

Deze dalingen van de garantieprijs zijn het gevolg van verschillende factoren, waaronder de mondiale zuivelmarkt, de prijs van zuivelproducten en de wisselkoers van de euro. De daling van bijna 20 procent in slechts drie maanden kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben voor de leden van FrieslandCampina die afhankelijk zijn van de melkprijs voor hun inkomen.

Het is belangrijk op te merken dat de melkprijs wordt bepaald door verschillende factoren, zowel op nationaal als internationaal niveau, en dat deze vaak fluctueert. Leden van FrieslandCampina kunnen zich mogelijk beschermen tegen prijsschommelingen door middel van risicobeheerstrategieën en contractuele afspraken.