donderdag 22 september 2022

Er valt niets weg te geven Marcellino!

VVD wil dat Berkelland overschot gebruikt voor lagere lasten en verduurzaming: ‘Breng inwoners niet verder in de shit. 

Het water staat door de energiecrisis veel inwoners en ondernemers in Berkelland aan de lippen, stelt VVD-fractievoorzitter Marcellino Kropman. „Mensen worden geconfronteerd met een energierekening die vijf maal zo hoog is. Sommige inwoners moeten plotseling 500 euro per maand extra betalen. Dat is 6000 euro per jaar. Als je dan op 120 procent van het bijstandsminimum zit, zie je het jaarinkomen van 21.000 naar 15.000 euro dalen. 

(Tubantia)


Het gaat om de 1.6 miljoen begrotingsoverschot van Berkelland. 


Maar 1.6 miljoen is vier tientjes per Berkellander. Voor een jaar. 

Dat zal dus allemaal niet zo hard gaanMet het uit de shit halen. 


Accountant Leo Verhoef meldt overigens dat Berkelland de financiën al jaren veel te rooskleurig presenteert. 

Over 2021 is er 0,8 miljoen verlies geleden. Geen 1,6 over dus. 


Er valt niets weg te geven Marcellino!


Op leoverhoef.nl:

…Dus was ook de jaarrekening 2018 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,7 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 7,7 miljoen. Wat hoefden we niet te weten?

Dus was ook de jaarrekening 2019 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 7,0 miljoen. In werkelijkheid was er een voordelig saldo van € 0,3 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?

Dus was ook de jaarrekening 2020 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 6,9 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,3 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?

Dus was ook de jaarrekening 2021 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,6 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,8 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?