dinsdag 23 april 2019

VVD hapt

Maar, jongens. Verduidelijken is mooi.

Maar: Dan zet je er toch niet dit boven?:


'Doorbron: VVD Berkelland Blog:

<begin citaat >


Actie voor burgerinitiatief voor behoud bomen N319


Onder aanvoering van Bomenstichting Achterhoek, Stichting Natuurlijk Achterhoek en Stichting Mooi Groenlo is tweede paasdag actie gevoerd voor behoud van de 343 met kap bedreigde eiken langs de N319 tussen Ruurlo en Groenlo.
RUURLO/BELTRUM - De provincie Gelderland wil de bomen kappen omwille van verkeersveiligheid, maar gaat daarmee verder dan de minister van Infrastructuur en Waterstaat wil. Bovendien rekent de provincie oostelijk van Ruurlo met een vrij te houden zone van 4,5 meter langs de rijbaan, maar plantte dit voorjaar westelijk van Ruurlo nog een rij nieuwe beuken in op 2,5 meter van dezelfde N319.
De actievoerders vragen om steun voor een burgerinitiatief om de kwestie van de bomen in Provinciale Staten onderwerp van gesprek te maken. Als dat voor 1 mei door minimaal 750 inwoners van Gelderland wordt gesteund, komt het bij de provincie op de agenda.
De actie kreeg support van de politieke partijen GroenLinks, PvdA en OOG (Onafhankelijken Oost Gelre). De VVD Berkelland wil zich via de provinciale statenfractie van de VVD hard maken voor de bomen.

VVD: Wij hebben een open oproep gedaan aan alle Gelderse fracties om de zorgen omtrent de bomenkap hoog op te nemen en hun besluit te doen herroepen. U leest de oproep hieronder.Kevin Hauser was bij de actie in Beltrum op 22 april voor de VVD aanwezig:

"Vanmorgen heb ik voor het eerst in mijn leven aan een 'publiek protest' deelgenomen. Bomen zijn de longen van onze aarde, dat heeft wat mij betreft geen politieke kleur. De kap van 343 (!) kerngezonde eiken enkel en alleen voor de veiligheid van de automobilist, vind ik - ook als VVD'er - een verkeerd besluit. Zeker als het niet bij deze N-weg blijven zal.
Als de provinciepartijen geen enkele reactie geven op de Berkellandse oproep, moet het maar op de 'baldadige' manier. Dank namens de VVD aan GL, PvdA, OOG Oost-Gelre, Stichting Natuurlijk Achterhoek en de aanwezigen voor de inzet. Teken de petitie via natuurlijk-achterhoek.nl (750 handtekeningen is voldoende voor het op de agenda brengen van de bomenkap bij de provincie)."

De oproep die VVD Berkelland deed:

Daad bij het woord. Gisteren riepen wij op om onze zorgen rondom boomkap niet zelf te gaan regelen, maar terug te leggen op waar het hoort: de provincie Gelderland.
Bij deze een open brief / oproep aan de fracties van de VVD Gelderland, PvdA Gelderland, FvD Gelderland, CDA Gelderland, GroenLinks Gelderland, SP Gelderland, D66 Gelderland, ChristenUnie Gelderland, PVV Gelderland, SGP Gelderland, PvdD Gelderland en 50PLUS Gelderland.
Gisteren, dinsdag 16 april, is er in de Gemeente Berkelland tijdens de raadsvergadering gesproken over de massale bomenkap aan de N319. Er worden maar liefst 343 goede, kerngezonde bomen gekapt, waarvan het merendeel al langer op de wereld is dan onze grootouders.
De partijen Partij van de Arbeid Berkelland, D66 Berkelland, GroenLinks Berkelland en VVD Berkelland hebben zich uitgesproken tégen deze bomenkap, waarbij veiligheid het enige (discutabele) argument lijkt te zijn. De bomenkap is inmiddels binnen onze gemeente een maatschappelijk discussiepunt geworden en dat zegt iets over hoe begaan men is met het lot van dit stuk natuur en onze Achterhoekse schatten.
Dit verhaal hoeft niet langer te worden dan noodzakelijk: wij vragen u uw beleid spoedig (!) te herzien en de onnodige bomenkap te STOPPEN.

Bron: https://www.tubantia.nl/achterhoek/actie-voor-burgerinitiatief-br-voor-behoud-bomen-n319~a1d07f56/

<einde citaat >

Dat je maar weet wat een citaat is, en wat je eigen klunzige toevoegingen zijn.