zondag 28 augustus 2022

Heeft Berkelland wel geld over?
Ach, slecht begroten is het niet, als je er zo weinig % van je jaarbudget naast zit. 

En het geld loopt niet weg. 

Veel particulieren zouden willen dat ze überhaupt geld over hadden. Maar gaan soms bijna financieel kopje onder op het moment. En dan gaat dan niet om een paar procent van de ‘begroting’.


Bij de gemeentelijke begroting is het echter maar de vraag of er wel geld over is. 

Zoals Fred al zegt. 

Shit van de voorgangers wordt naar wens doorgeschoven naar de volgende begroting.  

En op papier heb je eigenlijk top gepresteerd. 


En anders moeten de ambtenaren allemaal maar naar de voedselbank.


Accountant Leo Verhoef spit de zaken van allerlei gemeenten al jaren uit. 

Op www.leoverhoef.nl lezen we over Berkelland:


…Dus was ook de jaarrekening 2018 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,7 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 7,7 miljoen. Wat hoefden we niet te weten?
Dus was ook de jaarrekening 2019 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 7,0 miljoen. In werkelijkheid was er een voordelig saldo van € 0,3 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?
Dus was ook de jaarrekening 2020 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 6,9 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,3 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?
Dus was ook de jaarrekening 2021 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,6 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,8 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten?