vrijdag 23 november 2018

VVD burgemeester heeft genoeg van VVD.

Burgemeester Marco Out van Assen heeft donderdag zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd, omdat hij zich niet kan vinden in de huidige koers van de partij.
Out, die de partij na 25 jaar vaarwel zegt, schrijft donderdag in een bericht op Facebook dat de standpunten van de VVD de laatste tijd steeds verder van zijn "waarden en mening" af zijn komen te staan.

"Steeds vaker betrapte ik me er de afgelopen tijd op dat ik me ongemakkelijk voelde wanneer de letters VVD aan mijn naam of functioneren als burgemeester werden verbonden", aldus Out. De burgemeester stelt dat hij zich niet meer vertegenwoordigd voelt door de volksvertegenwoordigers die mede door hem waren gekozen.

De reden van de opzegging is volgens de burgemeester een optelsom van gebeurtenissen geweest. Het ging hem onder meer om verschillende omstreden proefballonnetjes van de VVD-fractie in de Tweede Kamer.
lees meer

De VVD is altijd al een partij geweest die niet sociaal is.
Maar het wordt bij Rutte een partij van a-socialen.
De Ruttekliek is er vooral op uit om lasten niet evenredig te verdelen, niet naar draagkracht.
En elke week is er wat nieuws.
Dat stapelen van asociale maatregelen holt onze maatschappij als leefgemeenschap uit.
Vooral krijg je toename van criminaliteit.
Ook wordt onze economie er door uitgehold.

Een miljoen Nederlanders leven in armoe. Miljoenen Nederlanders zitten op de rand.
En Rutte wil deze laatste groep over de kling jagen, met allerlei kutmaatregels.

Ik geloof niet dat zoiets goed is voor onze maatschappij, miljoenen mensen die er alleen zijn om hun vaste lasten te blijven betalen, en verder eigenlijk geen ruimte hebben om kwaliteit aan hun leven te geven.
En Rutte vindt dat ze allemaal te riant leven en te lui zijn. En verder veel te veel profiteren van voorzieningen. Want: belasting betalen doen ze niet genoeg, zo is zijn idee.