vrijdag 23 augustus 2019

Neede - Toenemende gezelligheid aan het Vlearmoesplein

Bij de redactie van Nieuws uit Berkelland kwam ook het bericht binnen dat het Sprokkelhuuske gaat verhuizen naar de Oudestraat. Dat verhaal klopt eveneens. Het Sprokkelhuuske gaat verhuizen naar het pand van voormalig groenteman Pleiter. Later volgt hierover op onze site nog meer informatie. Tevens zijn er gesprekken met de gemeente om de weg te verleggen zodat er meer ruimte komt voor terras. Immers als het Sprokkelhuuske en Studio 16 zijn verhuist zitten er, samen met Cafe Vally en Pizzaria Leonardo, heel wat horecabedrijven aan het Vlearmoesplein! Dat kan dus gezellig worden. Hou onze site in de gaten voor het laatste nieuws hier over.  
lees meer

Het Vlearmoesplein in Neede wordt drukker.
Er komt naast Studio 16/18 dus ook een nieuwe eetgelegenheid bij.
De ondernemers gaan nu ook in bespreking om de weg te verleggen, vermoedelijk zo dat de terrassen voor de gelegenheden kunnen komen te liggen, i.p.v. aan de andere kant van de straat.
Mogelijk heeft de gemeente hier of daar nog wat tonnetjes liggen in het centrumopkalefaterpotje voor zieltogende Berkellandse centra.

Ook komt er een horecagelegenheid in de Rooi'n Vos.

Ik zag wat minder belangstelling voor het terras het Onwijs Gaver café aan de Borculoseweg toen het de laatste maand steeds zo warm was.
Zo'n wijs terras op A-locatie moet toch overpuilende vol zitten als het buiten warmer dan 25 graden is?
Is dat soms weer die Needse mentaliteit om liever niet te zien willen geworden op een terras op tijden dat anderen werken?


Of is het nog wat schaamte n.a.v. de gebeurtenissen vroeger bij de Harmonie?
Overigens op een paar meter van de huidige terrassen.