zondag 2 december 2018

Weer een gele hesjes weekend.

De Fransen slaan helemaal op hol:

Honderden arrestaties bij protest Parijs, Arc de Triomphe beschadigd
UPDATE+VIDEODe betoging van de ‘gele hesjes’ in Parijs is zaterdag volledig ontspoord. Tientallen auto’s gingen in vlammen op, ruiten werden ingegooid en straatmeubilair werd vernield.  Demonstranten zijn ook de Arc de Triomphe binnengegaan. President Macron noemt de rellen ‘op geen enkele manier te rechtvaardigen’.
lees meer

In Frankrijk ging het over belastingen.
In Nederland gaat het om iedereen met onvrede over  van alles:

Ook in Den Haag betogingen door 'les gilets jaunes'
Wat de mensen in de gele hesjes bindt, zaterdagmiddag in Den Haag, is onvrede en wantrouwen. ‘Ik ben ‘t zat!’, staat op een bord dat een vrouw in de lucht houdt. Ze is een van de circa tweehonderd mensen die op de demonstratie zijn afgekomen. Elke demonstrant heeft zo zijn eigen redenen om het zat te zijn: de EU, Rutte, vaccinaties, het pact van Marrakesh, Zwarte Piet, de media, armoede, belastingen, het afgeschafte referendum.
lees meer

In Maastricht ging het nog wat in het klein:

In Maastricht verzamelden zich zaterdag tegen de middag zo'n veertig tot vijftig mensen om mee te doen aan een actie van Gele Hesjes.
lees meer

Fransen hebben altijd al een geel hesje in de auto liggen:

Sinds 2008 is het in Frankrijk verplicht om een reflecterend gele veiligheidshesje in de auto te hebben. De bestuurder maar ook de inzittenden van de auto moeten het hesje dragen zodra zij bij pech of een ongeval buiten de auto zijn. Dit houdt in dat er dus voor alle inzittenden een veiligheidshesje in de auto aanwezig moet zijn. Mede met de veiligheidshesjes is het in Frankrijk verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. In de meeste landen waar het een verplichting is staan er boetes op variërend van 50 euro tot 1300 euro (in België maximaal). In de meeste landen is geel verplicht en in sommige wordt oranje geaccepteerd.
lees meer

Scherpschutters ingezet in Frankrijk:


Macron zet scherpschutters in tegen de gele hesjes
lees meer

Leg ook vast een hesje in je auto:

Bestel hier je eigen hesje.
Kom je langs een protestsituatie, heb jij hem mooi al in je auto liggen.
En als je een probleem hebt in het verkeer, is ie ook handig.