dinsdag 11 december 2018

Nollen: Oliebollen eten voor het goede doel

We merkten al op dat oliebollen dit jaar eigenlijk een euro moeten kosten. Terwijl dat vorig jaar toch 70, 80 cent was.
De oliebolinflatie op hol.

Niet bekend is wat bakker Nollen gaat rekenen voor oliebollen. Maar u eet mee voor goede doelen in de laatste dagen van dit jaar.
En daarmee zijn ze vast niet duurder dan een euro.
En zeker was dat vorig jaar een prima oliebol.


De bollen van Nollen liggen ook in een aantal Jumbo's. 
In ieder geval in Eibergen dus. En in Neede op de markt. In Borculo op de Veemarkt.

— P E R S B E R I C H T —

De Nije Stichting en Bakkerij Nollen zetten zich in voor eenzame ouderen
Zaterdag 8 december hebben vrijwilligers van De Nije Stichting twee bejaardentehuizen in Hengelo verrast met de Bollen van Nollen. De actie werd in samenwerking met Bakkerij Nollen bedacht om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken tijdens de feestdagen.

Helft van 85-plussers verwacht geen bezoek tijdens feestdagen
Tijdens de feestdagen maken vrienden en familie tijd voor elkaar vrij en zoeken ze elkaar op. Uitgebreid dineren, lang tafelen met kerstmuziek op de achtergrond en écht even de tijd voor elkaar nemen. Helaas zijn de feestdagen niet voor iedereen de fijnste tijd van het jaar. Uit onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat maar liefst een derde van de 70-plussers en zelfs de helft van de 85-plussers geen bezoek verwacht tijdens de feestdagen.

Tijd vrijmaken voor échte aandacht voor eenzame ouderen
‘Ik ben denk ik niet de enige die schrikt bij het horen van die aantallen. Niemand zou tijdens de feestdagen alleen moeten zijn’, vindt Debby Nijenhuis, oprichtster en eigenaresse van De Nije Stichting. Ze vervolgt haar verhaal: ‘Toen Vincent (eigenaar van Bakkerij Nollen) mij belde met de vraag of wij wilden helpen om een aantal bejaardentehuizen te verrassen met de Bollen van Nollen, heb ik direct ja gezegd. Ook de andere vrijwilligers van onze stichting waren direct enthousiast. Zowel Bakkerij Nollen als wij vonden het belangrijk dat er op de dag zelf voldoende tijd was om een praatje te kunnen maken met de ouderen. Dat is uiteindelijk wat echt meetelt. De oliebollen zijn slechts een lekkere bijkomstigheid’.

Een geslaagde actie
De vrijwilligers brachten een bezoek aan woonzorgcomplex Het Borsthuis en verpleeghuis Het Hof, beide gevestigd in Hengelo en onderdeel van Trivium Meulenbelt Zorg. ‘Het was geweldig om te zien hoe leuk de bewoners het vonden dat wij bij hen langskwamen. Het blijft mooi hoe je met iets kleins zoveel voor iemand kunt betekenen. Na afloop was iedereen het erover eens: dit was een geslaagde actie’.

Oliebollen voor het goede doel
‘De samenwerking met Bakkerij Nollen is voor ons heel waardevol. Ook dit jaar doneren zij een deel van de opbrengst van de Bollen van Nollen aan onze stichting. Vorig jaar werd hiermee een bedrag van €11.000 opgehaald! Mede dankzij dit bedrag kunnen wij blijven werken aan de kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten’. Wil jij jouw steentje ook bijdragen aan het goede doel? De Bollen van Nollen zijn op 28, 29 en 31 december verkrijgbaar in alle tien Bakkerij Nollen winkels in Overijssel en Gelderland en bij diverse Jumbo-filialen. Binnenkort zijn ze online te bestellen via www.bakkerijnollen.nl. 

———————— einde persbericht ————————