dinsdag 1 januari 2019

Een angel uit de discussie kwijt (gepubliceerd op 30 oktober 2014)
 

'Scharenborg haalt angel uit discussie met brief' kopt Tubantia vandaag.
De gemeenteraad is accoord gegaan met een voorstel voor toekomstige uitvoering van de jeugdzorg, participatiewet en WMO.

Het is zo dat de HH1 wordt geschrapt, en alleen wordt tegemoetgekomen aan degenen die financieel in de knel komen en geen hulp kunnen regelen.
Een nieuw soort huishoudelijke hulp 'Ondersteuning Thuis'.

Er komt een 'zachte landing' van de thuishulp, maar dan wel met de 226.000 euro die voor 2015 en 2016 samen beschikbaar is vanuit Den Haag.
Zeker het zou mooi zijn dat dit niet in de Reserve wordt gekieperd. Te meer omdat het hiervoor speciaal is bedoeld. Toch is 226.000 voor honderden afvloeiende medewerkers maar een mininaal bedragje, ruim een ton per jaar. En daarna is het klaar.

Maar dat de regeling 'iedereen die de helft van de HH1 uurlonen wil betalen door de Gemeente wordt gesubsidieerd' weg is uit de verhalen, dat is dan wel zo mooi.

1100 mensen ontvangen op het moment HH1, dat is dan in principe over. Slechts enkele financiele noodgevallen worden gecompenseerd.
Over de mensen die voor die tijd nog even stiekem zijn 'overgeheveld' van de zwaardere HH2 naar HH1, wordt niets gemeld. 'Foute trucjes' noemden we het al.
We zijn 'een angel' kwijt, maar dit is er ook één.

Clienten die het niet eens zijn met hun zorgaanbieder of Voormekaarteam, kunnen gebruik maken van een onafhankelijke, laagdrempelige mediator. Iemand die onderhandelt in het conflict, n.a.v. voorstel van D66/Jacqueline Bussink. Dit voorstel is unaniem aangenomen. Dat is dan wel een angel minder.

Zoek meer: