donderdag 28 maart 2024

Maar, waar betaalt ie dan z’n huur van?

BERKELLAND – Het nieuwe college in Berkelland is rond. Op 15 juni 2022 zal er een persmoment zijn waarin de coalitie van CDA, D66, VVD en PVDA zal worden gepresenteerd. Op 21 juni zal de installatie plaats vinden van het nieuwe college van Burgemeester en wethouders. Wie geen wethouder zal worden is D66 leider Han Boer. Hij blijft fractievoorzitter. Boer gaf woensdagmiddag een verklaring. 

Verklaring Han Boer: 

“Beste Berkellanders,

De afgelopen weken heb ik met veel plezier meegewerkt aan de totstandkoming van een nieuw coalitieakkoord in de gemeente Berkelland. Een intensieve periode met een mooi resultaat waar we allemaal trots op kunnen zijn en dat Berkelland de komende jaren vooruit zal helpen.

Ik heb de afgelopen weken helaas ook signalen ontvangen dat mijn terugkeer als wethouder niet overal in de organisatie goed wordt ontvangen. Signalen die zijn afgegeven in reguliere gesprekken over de arbeidsomstandigheden binnen de organisatie. Het heeft naar ik begrijp betrekking op mijn manier van aansturen en werken. Ik trek het meaan en uiteraard kijk ik daarbij ook kritisch naar mijzelf.  

Ik kan in deze situatie niet deelnemen aan een nieuw college omdat ik van mening ben dat een nieuw college een onbelaste, vliegende start zou moeten hebben. Uit persoonlijke overwegingen heb ik daarom – met pijn in mijn hart – besloten mij niet langer te kandideren voor een wethouderspost. De fractie zal op korte termijn, zo mogelijk voor de installatie op 21 juni, een opvolger voordragen.

bron: NUB 8 juni 2022


Een vaag verhaal. 

En hij laat zich aan de kant zetten. 

‘Naar ik begrijp heeft het te maken met mijn manier van aansturen’.


OK, dan ga ik wel.


Binnenkort alweer twee jaar geleden.


Onder de reacties:

Dus uiteindelijk bepalen de ambtenaren met wie ze gaan samenwerken.


Iets zegt mij dat we deze meneer nog jarenlang betalen. 

Dat moet toch ergens uit de gemeentelijke boekhouding blijken?