maandag 22 mei 2023

De slager die z’n eigen vlees keurt #Berkelland Ik heb het voorgelegd aan AI

Afgelopen week: 
woensdag 17 mei 2023

Integer ✅

BERKELLAND – Het college van B & W van Berkelland heeft dinsdag in haar collegevergadering besloten om een extern bureau de opdracht te geven om een onderzoek uit te voeren naar de integriteit van burgemeester Joost van Oostrum, gemeentesecretaris Martin Broers en een ambtenaar. 

Het college doet dit nadat Needenaar Kevin Hauser tijdens de raadsvergadering van 18 april de integriteit van dit drietal in twijfel trok. 

Bron: NUB


Ik Google even: ‘wat is integriteit’:

Integriteit is de persoonlijke eigenschap, karaktereigenschap, van een individu die inhoudt dat de betrokkene eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. De persoon beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt, heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties.


AI zegt over ‘de slager die z’n eigen vlees keurt’ als het gaat om lokale politici, overheidsfunctionarissen:

Het is ook mogelijk om via de landelijke overheid in te grijpen als de lokale overheid ontoereikend handelt. In Nederland bestaat de mogelijkheid om een beroep te doen op de Rijksrecherche of de Nationale Ombudsman. Deze instanties zijn in staat om onafhankelijk onderzoek te verrichten en eventuele misstanden aan het licht te brengen. Het is belangrijk om een vertrouwensrelatie tussen de burger en het bestuur te herstellen en te handhaven.

Bron: openai.com


‘Goedemiddag heer Van Oostrum, Rijksrecherche. 

Mogen we even binnenkomen?’

‘Ah, ja. Dat had ik zelf geregeld’. 

‘Maar, kan het morgen ook?, ben net even bezig met de vleeskeuring.’

'OK, tot morgen.'


❌ 

Degene naar wie onderzoek wordt gedaan, regelt zelf het onderzoeksbureau dat onderzoek zal doen. En bepaalt dan ook welk bureau dat gaat doen.