zondag 5 mei 2019

NIeuwe koers

Borculo info is geen nieuwssite, ooit opgezet door en met bloggers die vanuit hun eigen situatie anderen probeerde bewust te maken van al wat speelt in onze maatschappij, onze systemen. 
Zekerheden bestaan niet, men mag het wel denken, maar als het eenmaal onze eigen deur binnenkomt, verdwijnen de zogenaamde zekerheden. 
 
Het afgelopen jaar was zeer zeker chaotisch en ook vol ongenoegen, haat, woede, wijzen en veroordelen naar anderen toe. Wat heeft het voor zin om anderen ergens van te betichten als men niet eerst naar zichzelf kijkt. 
Ik kan me best voorstellen dat men relaxt in een kroeg zit te neuzelen over nieuws, maar stop met lastigvallen naar een site toe. 
 
Borculoinfo is zeer zeker een groei site en vanaf nu komt er een dikke streep tussen artikelen die worden ingezonden die berust zijn op onwaarheden geschreven uit eigen ongenoegen om anderen in slecht daglicht te stellen. 
 
De maatschappij is aan het wankelen, we hebben elkaar nodig. Iedereen kent wel iemand waar leed is, waar het vechten is tegen de bierkaai en waar geen hulp is, laat staan aandacht. In onze omgeving gebeuren steeds meer situaties die aandacht nodig om onze burgers niet langer te misleiden. 
Mijn streven is altijd geweest om juist te verbinden, niet iedereen heeft de waarheid in pacht, maar men men kan wel vanuit eigen ervaring, of zicht of hoe men het wil noemen elkaar aanvullen zodat de burgers niet langer onwetend gehouden worden. 
 
Stop met oordelen, veroordelen, maar laten we ons richten op de toekomst! In het verleden zijn er verschillende onderwerpen geplaatst om mensen wakker te schudden. Misschien was het toen nog niet de juiste tijd, of dat mensen blind waren en dachten aan hun eigen zekerheden. Al die situaties spelen nu weer en bedreigen ons als burger, ons milieu en men wordt hoe langer hoe meer de hoek in gedrukt en dan is het makkelijk een ander de schuld te geven. Ieder mens leert, ieder huis heeft een kruisje. 
 
Maar laten we de angsten doorbreken en gaan voor een toekomst; naast elkaar staan en elkaar aanvullen met naam of anoniem, maar niet langer mensen oordelen, zwart maken en onware verhalen verkondigen enkel uit eigen pijn!