donderdag 1 februari 2018

Ollongren: Gemeenten hebben geen ambitie. Burgemeester Joost hapt.

GEEN LEF EN AMBITIE
'Het ontbreekt de gemeenten aan lef en ambitie om extra woningen te bouwen' zo zegt minister Ollongren.

HAPPEN NAAR DE BAAS
Burgemeester Joost hapt.

BURGEMEESTER JOOST: VEEL WONINGEN IN ACHTERHOEK
Volgens burgemeester Joost zijn er in de Achterhoek veel woningen. Dus Ollongren hoef alleen te zorgen voor goede verbindingen met de Achterhoek, zo vindt burgemeester Joost.

MAAR HIJ HEEFT HET NIET OVER BERKELLAND TOCH?
Vermoedelijk heeft burgemeester Joost het over de omringende gemeenten in Berkelland, waar Berkellanders naartoe vluchten, zoals we onlangs nog op de raadsvergadering hoorden.
De getallen werden gecamoufleerd met binnenkomende vluchtelingen, maar daar trapten we niet in. Het gaat om erg veel weglopers.

JE GAAT ER WONEN, DAN HEB JE GEEN GOEDE VERBINDING NODIG
Verder heb je natuurlijk geen 'goede verbindingen' nodig tussen de randstad en de Achterhoek, want je gaat er dan immers wonen.

KIJK OP FUNDA: KEUZE UIT DE RESTJES
Borculo heeft 60 woningen te koop op Funda, incl. de helft winkeldochters. Bij Prowonen wacht je jaren op een woning, als nieuwe inschrijver.

DE WIL IS ER WEL, MAAR HET MAG NIET
Volgens mij dwaalt onze burgemeester af van het onderwerp.
Men wil ook wel bouwen, maar het wordt niet toegestaan. En daar kan de B van B&W zelf wat aan doen, lijkt me.

GEEF TERUG!
Begin misschien eerst eens al die eigenaren, projectontwikkelaars hun bouwvergunningen terug te geven, die de laatste jaren zijn afgepakt. Want dat is natuurlijk zo kut voor de reputatie van een gemeente.


2 opmerkingen:

  1. Dat ben ik totaal met je eens. Er zijn praktisch geen doorstroomwoningen beschikbaar waar door de markt op slot zit en jongeren amper een starterswoning kunnen vinden.
    Gemeente moet niet rücksichtslos gaan bouwen maar kijken waar, ook op langere termijn, behoefte aan is en vooral ook kijken waaraan niet.
    Beter nu kwalitatieve woningen toevoegen en sloopfonds creëren voor de toekomst (voor de woningen die over 10-20 jaar afgeschreven zijn en niet te verduurzamen) dan alles op slot zetten waardoor straks krimp dubbel zo hard toeslaat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een simpel babbeltje vandaag. Een leuk gerenoveerd woonwijkje met echt leuke huisjes, betaalbaar voor de jonge generatie met hun los, vast en uitgekleed inkomen. Huisjes van een woningbouwvereniging. Maar goed, het buurtje is niet echt leefbaar, aso volk noemt men het in de volksmond. Mensen die hele dagen rondhangen, van alles repareren en de stoepen volzetten met een buiten garage in bedrijf. Vaak ontvangt deze groep uitkeringen en allerlei vormen van toeslagen en natuurlijk, aanpakken gebeurd niet. Politie grijpt niet in bij bepaalde groepen, ook dat kennen we maar al te goed en gebeurd ook in gewone buurten. Dus je bent jong, je bent blij met werk, minder blij met psychisch gemanipuleer mede gevormd door opvoeding en scholing, een uitgekleed contract bomvol met manipulaties en je kan met mogelijk een betaalbaar huisje huren, onzekerheid ten top. Maar goed, deze groep is het wel de doelgroep om verder uitgekleed te worden, ideale starters, hoppa splits ze een lening in de maag en voor ze 25 jaar zijn hebben ze een toekomst om van wakker te liggen, een schuld waar ze in dit leven niet meer van af komen omdat we zo graag onze eigen zekerheden, fabels, illusies vasthouden. Ik ben voor vrije, open markt met eigen mensen/ ondernemers. We moeten af van het zogenaamde appeltje voor de dorst op de oude dag. Vergeet het, als we tegen die tijd nog bomen hebben hebben maar het spant er nu om of we dan nog wel leven op deze Aardbol. En ik zou de panden die leegstaan, te verpauperen, verhuur ze voor weinig desnoods aan kansloze jongeren want zijn we vergeten dat in uit de kraakperiode internet is ontstaan... ha ha... waar nu velen aan vastgekleefd zitten dagelijks, hebben we te danken aan een jongerengeneratie die in vrijheid creatief kon bewegen en dat is een vorm van GROEI!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken