donderdag 22 februari 2018

Ondertussen in Neede: Jammer van die Ford Ka, maar toch weer erg relaxed passeren

Weer een rustig dagje, die woensdag, 21 februari 2018.

De hele week is het al zo relaxed. Hoewel ik gisteren op twee ritjes één keer een Ford Ka op de rijbaan ontwaarde, die toch een zee aan parkeerruimte had aan de andere kant van de weg. 

Iemand suggereerde dat we wel credit zouden nemen voor deze verbetering in de verkeerssituatie. Dat we denken de verandering zelf bij mekaar zouden hebben gezeurd.
Het zou mooi zijn als dat zo zou kunnen zijn.
Maar ik denk dat een aantal baanparkeerders zelfstandig tot deze conclusie is gekomen.
Er zijn er velen met kritiek op de situatie zoals die was.

Misschien waren er die dachten dat het bezoekersverkeer economische voorspoed zou brengen aan het centrum, maar dat bleek toch meer een illusie.

Toch weet ik zeker dat verschillende ondernemers aan de sluiproute Borculoseweg, Rapenburg iets kunnen bieden wat iets toevoegt aan je inkoopbeleid als particulier.
Bijvoorbeeld: Een vlaai van bakker Marcel Stroet* aan de Borculoseweg of z'n vershal. Een vleespakketje van webslager Han Eppink aan het Rapenburg. In de Oudestraat vind je middenin ook een topfrietzaak, de Smulgrill.
Het zou niet echt zo werken dat je zomaar onderweg stopt voor je inkoop. Maar ik kan het je toch aanraden, als je er toch steeds langssluipt.
In de voedselvoorziening kunnen ondernemers zich makkelijker onderscheiden van hun concurrentie.

Aan de andere kant, als je vindt dat je over Lochem, door Diepenheim moet rijden van Rijkswaterstaat, heeft dorp Diepenheim ook zijn eigen dingen. 

* Het is wel zo dat bij veel topbakkers de confectiebaksels hun intrede doen. Veel dingen die ze gebruiken, en vroeger zelf maakten komen nu uit de fabriek. Dan gaat het om bijvoorbeeld de bodem van de vlaai. De Jodenkoek onder de chocoladekoek.
Dat is wel jammer, want dan kun je net zo goed naar de supermarkt gaan. 
Daar moeten jullie wel voor oppassen, topbakkers!