vrijdag 2 februari 2024

Needse protestjournalist zet zijn werk ‘on hold’ wegens intimidatie en bedreigingen vanuit politie en CBR. En wil persoonsbeveiliging aanvragen. Beveiliging door diezelfde politie?

JOURNALIST OVERWEEGT BURGEMEESTER TE VRAGEN OM PERSOONSBEVEILIGING!

Henrie Kamps heeft besloten om het journalistieke onderzoek voorlopig ‘on hold’ te zetten. Dat heeft met een combinatie van zaken te maken volgens hem: enerzijds de aanhoudende intimidatie van de Enschedese politie en daarnaast een gesprek dat hij vorige week had met een van de beveiligers.

‘Ja dat klopt, wij hebben dat nog even onder de pet gehouden, maar na advies met de advocaat is besloten om nu toch naar buiten te komen met dat bericht. Vorige week kwam de dienstdoende beveiliger buiten het examenterrein naar mij toe lopen en we hadden een gewoon, rustig en goed gesprek. Onder andere over zijn voetbalclub.

Op een bepaald moment, aan de andere zijde van het CBR, zei de CBR beveiliger tegen mij: ‘Jij hebt het niet door, maar de papieren zijn al klaar om de politie de opdracht te geven zwaar geweld te gebruiken bij je aanhouding, omdat jij een gevaar bent, een stalker of erger. Daar is in Rotterdam een tijdje geleden nog iemand voor neergeschoten door de politie’. 

Bron: rijvisie.nl