vrijdag 24 november 2023

Pas maar op

Het gebruik van winterbanden in Duitsland is verplicht bij winterse omstandigheden. Rijdt u toch zonder winterbanden tijdens winterse omstandigheden, dan kunt u een boete krijgen van €60 en 1 strafpunt op uw rijbewijs. De boete valt hoger uit als u het verkeer in gevaar brengt door het ontbreken van winterbanden.


Koude dagen komen er weer aan. Rond het vriespunt. 


De boete van 60 euro  is te overzien.

En een strafpunt op je rijbewijs is ook niet al te boeiend. 


Maar mocht je een ongeval veroorzaken, en ze kunnen dat ongeval linken aan je (all season)banden, dan ben je mooi zuur. En Duitsers zijn daar mooi secuur aan. 


En de vraag is ook of je allrisk of WA verzekering wel wil betalen als jij je niet aan de ter plaatste geldende regels hebt gehouden. 

Schade aan je eigen of aan andermans voertuig. 


En het boeit de Polizei niet of je 1000 kilometer naar Oostenrijk ging, of vier kilometer naar de Aldi in Vreden.


IJskoude regen en sneeuw in aantocht: ‘Lokaal wit landschap niet uitgesloten’

Er is flink kouder weer in aantocht. Donderdag is het nog bijzonder zacht, maar dat is voorlopig voor het laatst. Vanaf vrijdag waait er een gure wind door Nederland en na het weekend wordt het ronduit koud. We krijgen te maken met ijskoude regen en soms kom het tot natte sneeuw. Mocht het even wat harder sneeuwen dan is een lokaal wit landschap in de hogere delen van het land ook niet uitgesloten. Bron: De Gelderlander


Nieuwe verkeersregels vanaf 2024: deze winterbanden zijn straks verboden in Duitsland

Vanaf 2024 gelden er weer nieuwe verkeersregels in Duitsland. Dit geldt ook voor winterbanden. Iedereen die in het verleden banden heeft gekocht met het verkeerde logo, zal diep in zijn buidel moeten tasten. Bron: De Gelderlander