zondag 23 april 2023

Het Galgenveld in #Borculo

Borculo, een klein plaatsje gelegen in de provincie Gelderland, was vroeger een angstaanjagende plaats om te bezoeken. In de achttiende eeuw was de stad bekend als het Galgenveld. Er was geen plaatselijke bevolking, behalve de vier of vijf families die er woonden.


Rond die tijd werd Borculo vooral gebruikt als hangplek voor de diefstallen, vechtpartijen en moorden die in de regio plaatsvonden. Het land was bezaaid met galgen, die als duidelijk waarschuwing dienen voor de lokale bevolking.


Hoewel Borculo inmiddels een veilige omgeving is geworden voor haar inwoners, herinneren archeologische studies ons eraan dat dit ooit niet zo was. De oude galgen zijn nog steeds zichtbaar, waardoor je je afvraagt hoeveel mensen er echt hun leven hebben verloren.


Het verleden is nog steeds sterk aanwezig in Borculo, maar er zijn ook hopen dat deze gemeenschap hun gezicht naar het heden kan richten. Het is de hoop dat de lokale bevolking deze plek omtovert in een plaats van troost, vreedzaamheid en voorzien van geluk. 

Bron: openai.com


De prijslijst van de Borculose beul: