zondag 11 april 2021

De manier waarop we dingen gaan doen in de nabije toekomst

Een pizza bestellen in 2022.

Beller: 'Is dit Pizza Hut?´ Google: 'Nee meneer, het is Google Pizza.´ Beller: ´Sorry, ik moet een verkeerd nummer hebben gekozen.'  `Nee meneer, Google heeft vorige maand Pizza Hut gekocht.' Beller: ´OK. Ik wil graag een pizza bestellen.'  `Wilt u het gebruikelijke, meneer?' Beller: ´Het gebruikelijke? Je kent me?´ Google: 'Volgens ons gegevensblad met nummerherkenning bestelde u de laatste 12 keer dat u belde een extra grote pizza met drie kazen, worst, pepperoni, champignons en gehaktballen met een dikke korst.' Beller: 'Super! Dat is wat ik wil.´  `Mag ik u voorstellen dat u deze keer een pizza bestelt met ricotta, rucola, zongedroogde tomaten en olijven op een volkoren glutenvrije dunne korst?´ Beller: ´Wat? Ik wil geen vegetarische pizza!´ Google: 'Uw cholesterol is niet goed, meneer.' Beller: ´Hoe weet je dat nou?´  `We hebben uw telefoonnummer thuis vergeleken met uw medische gegevens. We hebben de uitslag van uw bloedonderzoeken van de afgelopen 7 jaar.' Beller: 'Ok, maar ik wil je rotte vegetarische pizza niet! Ik slik al medicijnen voor mijn cholesterol.'  Google: 'Pardon meneer, maar u heeft uw medicatie niet regelmatig ingenomen. Volgens onze database kocht u vier maanden geleden slechts een doos met 30 cholesteroltabletten bij Lloyds Pharmacy.' Beller: 'Ik heb meer gekocht bij een andere apotheek. `Dat wordt niet weergegeven in uw bankgegevens.' Beller: 'Ik heb contant betaald!' `Maar u heeft volgens uw bankafschrift niet genoeg geld opgenomen.' Beller: 'Ik heb andere geldbronnen.´ Google: 'Dat wordt niet weergegeven op uw laatste belastingaangiften, tenzij u ze heeft gekocht met een niet-aangegeven inkomstenbron, wat in strijd is met de wet!' Beller: 'Wel verdomme!'  `Het spijt me meneer, we gebruiken dergelijke informatie alleen met de bedoeling u te helpen.´ Beller: 'Al genoeg! Ik ben doodziek van Google, Facebook, Twitter, WhatsApp en alle anderen. Ik ga naar een eiland zonder internet, tv, waar geen telefoondienst is en niemand die naar me kijkt of me bespioneert!'  `Ik begrijp het, meneer, maar u moet eerst uw paspoort verlengen. Het is 6 weken geleden verlopen...´

Welkom in de toekomst!