woensdag 3 maart 2021

KPN beveiligt bouwplek omstreden 5G-mast Needse Berg met camera en hekken

Omwonenden vinden dat de mast afbreuk doet aan het waardevolle landschap en wijzen er op dat er wel degelijk alternatieve plekken waren, waar Berkelland niets mee heeft gedaan.  Ze dreigden de bouw stil te laten leggen, verwijzend na een recente uitspraak van de rechtbank over de mast in Haarlo.

Maar vandaag wordt gewoon de fundering gestort. Het duurt nog wel even voordat de mast er staat en inwoners van Noordijk en Lochuizen kunnen profiteren van de mast. „Maar voor de zomervakantie moet de mast er staan”, belooft Wesselink.

Hij benadrukt dat het niet om een specifieke 5G-mast gaat. „Er komt inderdaad ook 5G in te hangen, maar je kunt ook met telefoons met 3G en 4G straks via de mast bellen.”

lees meer

Niet om het een of ander, maar KPN stopt de support van 3G op 31-12-2021.

Het gaat hem er vermoedelijk ook niet om, om een 5G mast te plaatsen, maar alleen om überhaupt enigszins acceptabel mobiel signaal te krijgen. En dan heb je 4G er gratis bij. En 4G heeft ook een veel grotere bereik, en dat is wat je op zo'n afgelegen berg toch net nodig hebt?

Verder is 5G er in de meeste Berkellandse kernen ook helemaal nog niet. Waarom dan wel op een verlaten berg?!

Tenslotte: Als je op zo'n afgelegen locatie woont kun je beter Wifi bellen. Of internet gebruiken op je Wifi.

Het is nog geen 20 jaar geleden dat ik buiten moest gaan staan om mobiel te bellen. En dan had ik bereik. Als de wind goed stond vermoedelijk.
Internet op een telefoon dat was er nog maar net.
Dat had nog bijna niemand.

Wat we nu dan allemaal panisch doen?!