woensdag 13 maart 2019

Nepnieuws? Dat is me wat.

Nu lees ik op Social Media dat het verhaal over Gerd en Arjen wordt bestempeld als nepnieuws.
Dat is me wat.

Het is een demonstratie hoe je verdraaingen, generalisatie, vooroordelen, meningen van gefrustreerden, en geruchten op elkaar stapelt. 
En dan tot een flauwekulconclusie komt met hier en daar raakvlakken naar feiten.
En ik probeer dan aan te tonen, dat dat hier ook kan, min of meer zonder facebook.

Maar eigenlijk is het zo, dat de conclusie die we hier trokken betreffende de festiviteiten rond Needse 'beatavonden' best waar zou kunnen zijn.

Want als er in een kern van hooguit 5.000 inwoners, -zeg- 1250 huishoudens, er 80 mensen in een cafe vertoeven, dan is al gauw 20% van de families betrokken in het verhaal. Of in het geval van Neede misschien wel 1/3.Want waarom reageren we opeens als de gebeten kat, nietwaar?
Ik kreeg ook al een reactie van iemand die meende dat dit beatgebeuren zich afspeelt in 2019. En vraagt, zich afvraagt of het wel helemaal goed gaat te Neede.


Maar misschien moet ik eens naar het bejaardentehuis te Neede voor wat verhalen.

Of zouden ze daar ook van die zwijgwetten hanteren? Zo'n soort Needse Omerta.
Ik kreeg al wel Facebookpostings toegestuurd, van dingen die zo buiten beeld worden gepost.
Wat is toch de frustratie? Wie begint hier nou eigenlijk?

Heb ik hier te maken met kinderen? Nou nee, ik dacht al eens: 'die kan wel 70 zijn', blijkt ie net 50 te zijn. Maar toch te oud voor puberaal gedrag?

Als je tijdens seksfeesten bent verwekt rond 1968, dan ben je overigens ook zo rond de 50.
Laat me dat even een toeval zijn.


In 1968 namen ze maatregelen, dus het liep al een tijdje, de frustraties van de inwoners van deze gelovige gemeente.

Kijk, zo suggereer je nou zo een verhaal bij elkaar, beste Facebookknoeiers, waarbij je rond de waarheid, ook veel onnodige shit zaait.

* Dat op deze website nieuws wordt geplaatst is een misverstand.
Boven de website staat al sinds 2011 -een kleine 3 miljoen bezoekers geleden- zeg maar:

> > > Nieuws uit Berkelland en meer. Locaal nieuws toegelicht...

Als je het leest is het al oud nieuws dus.

Meer oud nieuws:

INWONERS VAN NEEDE VORMEN KNOKPLOEG

Inwoners van de Gelders plaats Neede hebben een knokploeg in het leven geroepen om de jeugd, die zich volgens hen na afloop van de beatavonden misdraagt, zo nodig tot de orde te roepen.

Zij hebben de oprichting van deze knokploeg meegedeeld in een protestbrief aan het gemeentebestuur. Hierin vragen de bewoners tevens een verbod van de beatavonden.

De bewoners van de Oudestraat en van de Marktstraat zijn op zaterdag- en zondagavond jarenlang stille getuigen geweest van de gedragingen van de jongelui uit Neede en omstreken, die de beatavonden in café-restaurant De Harmonie aan de Oudestraat bezoeken.
De misdragingen bestaan volgens de bewoners uit baldadigheden en vandalisme. Wat hun nog het meest stoort is de overstelpende hoeveelheid beatgeluid die er uit de luidsprekers komt en waarvan zelfs mensen aan de andere kant van het dorp hinder zouden ondervinden. In de brief wordt verder melding gemaakt van 'sexfestijnen'. Verder is het volgens een van de adressanten voorgekomen dat jongeren door brievenbussen urineerden.

Burgemeester Ter Braak is niet van plan naar aanleiding van de brief beatmuziek te verbieden. Hij acht het wel noodzakelijk dat de leeftijd van de jongeren, die het café-restaurant bezoeken minimaal zestien jaar is. De heer J.G. Hagedoorn, eigenaar van de Harmonie, heeft bovendien een verbod opgelegd om nog een versterker te gebruiken.
bron: De Leeuwarder Courant (
4 juli 1968)