maandag 2 juli 2018

Amateurs willen grootste mestvergister van Europa bouwen

Er gaan al lange tijd geruchten over de achtergronden van RMS, het Duitse bedrijf dat plannen heeft om megamestvergisters in Nederland te gaan bouwen. Via de officiële bronnen hebben wij geprobeerd een inzicht te krijgen in de financiële handel en wandel van het Duitse moederbedrijf RMS en zijn drie Nederlandse brievenbusfirma's, die toevallig gevestigd zijn op hetzelfde adres als de firma van Westreenen te Lichtenvoorde.
Financiele achtergronden geven vaak interessante informatie over wat er speelt. Zoals bij alle onderzoeken die wij tot nu gedaan hebben, roepen de uitkomsten ook hier weer meer vragen op dan dat wij antwoorden gevonden hebben.
Als we kijken naar de financiële resultaten van de afgelopen jaren dan kunnen we alleen maar concluderen dat de Duitse firma RMS een slecht lopende eenmanszaak is. Men heeft na meer dan tien jaar personeel noch kantoor of zelfs maar een euro eigen vermogen opgebouwd.
Via onze contacten bij een Duitse kredietinstantie (Creditreform Offenbach) zijn wij geïnformeerd over de kredietwaardigheid van het bedrijf. Blijkt dat hun kredietlimiet € 2.500 bedraagt. Dit is natuurlijk een belachelijk laag bedrag voor een firma met zulke grote ambitieuze plannen.
lees meer op groenlosegids.nl (ingezonden brief)

Foto: groenlosegids.nl