zaterdag 15 januari 2022

Bericht van bakker Nollen over brand in Hengevelde

Geachte leden van de pers,

Hierbij delen wij aangeslagen en met groot verdriet ons persbericht betreffende de brand in onze winkel aan de Goorsestraat in Hengevelde. Hopelijk wilt u ons helpen dit bericht bij nog meer Nollen liefhebbers en geïnteresseerden terecht te laten komen.

--------------------------------

Brand in de winkel van Bakkerij Nollen in Hengevelde
“Tot groot verdriet brand de chocolaterie geheel uit”

Vroeg in de ochtend op zaterdag 15 januari 2022 is er brand ontdekt in de chocolaterie, dat vervolgens oversloeg naar de winkel. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en kon de winkel bouwkundig gered worden, helaas moet de chocolaterie als verloren worden beschouwd. Sinds 2012 wordt al het brood op een andere locatie gebakken waar ook sinds 2018 ook al het banket wordt gemaakt. Hierdoor kunnen gelukkig alle klanten hun bestellingen ontvangen. Klanten van de winkel in Hengevelde kunnen hun aankopen doen of bestellingen afhalen in de Bakkerij Nollen winkel in Goor.

Op dit moment zijn de familie en collega’s over gegaan in actiemodus, nadat ze zijn bijgekomen van de schrik en het verdriet. De eerste reactie van Vincent Nollen toen hij zelf de brand ontdekte was achtereenvolgens: “Brandweer en omwonenden waarschuwen, bezorging naar klanten regelen en zo snel mogelijk met een noodlocatie komen zodat klanten weer bediend kunnen worden. Godzijdank betreft het enkel materiele schade en is niemand gewond geraakt”. Het meest verdrietige is dat het de locatie betreft waar afgelopen november het 100-jarig jubileum werd gevierd en het familieavontuur begon. Toen op 20 november 1921 Theo Nollen Sr. en zijn vrouw Johanna aan de Goorsestraat in Hengevelde hun droom verwezenlijkten en de deuren van hun eigen bakkerij openden. 

Vincent Nollen: “De brandweer is nog bezig met nablussen om vervolgens de oorzaak te achterhalen. In de tussentijd zijn wij in gesprek met onze verzekeraar en adviseurs. We hopen gedurende komende week open te gaan met een noodlocatie naast de winkel, zodat wij klanten weer in Hengevelde kunnen bedienen. Tot die tijd heten wij onze klanten van harte welkom in onze winkel in Goor of één van onze andere winkels in de regio. We houden iedereen persoonlijk of via email en Social Media op de hoogte. Wij zijn in ieder geval iedereen enorm dankbaar voor hun bezorgdheid en steun, het geeft een enorm goed gevoel en kracht dat je zo kunt vertrouwen en steunen op collega’s, klanten en leveranciers.”