zondag 30 juni 2019

Beste gemeente, daar gaat ons Berkellandse milieu..

Op Socialmedia lees ik:

Beste Gemeente, ik heb sinds kort de plastic container en ik meen oprecht het is een mooi dingetje, ik heb hem zelfs al geknuffeld, alleen mijn vraag is, het zit al 3 kwart vol, 16 juli gaat ie pas geleegd worden, u begrijpt het al, ik verwacht dat wij dat niet gaan redden ( en nee, dan moet je mijn winkel nog niet eens mee rekenen.) Nou wil ik hem gaan aanstampen, ( heerlijk al mijn woedes afreageren op plastic) want dan halen we DENK ik wel die maand, MAAR wat nou als het bij het ledigen niet alles eruit gaat? Kan ik dan bellen dat het alsnog extra geledigd kan worden nadat ik alles heb losgewrikt. Groetjes Diana
bron

Beste Gemeente,

Inderdaad je kunt wel raden dat een modale particulier wel vier maanden weg kan met deze jumbo-PMD-container. Sommigen misschien wel een jaar.
Sommigen gaan hem niet eens gebruiken en kieperen alles in de grijze bak.


Maar een bedrijf? 
Ik heb al verschillende klachten gehoord over bedrijven die eigenlijk wel vier containers nodig hebben of nog (veel) meer.

Erg doordacht is dat niet, volgens mij.

Misschien moeten de commerciele vuilnisdiensten eens een briefje sturen aan de bedrijven in Berkelland.

Ik vind, beste gemeente, dat je dan ook die bedrijven niets meer in rekening kunt brengen voor een PMD bak, als ze zelf een enorme plasticbak laten aanmeten.

Of je moet bedrijven een soort ontheffing geven net als hoogbouwbewoners. 
Dan kunnen wij onze zakken daar ook mooi droppen, natuurlijk.

Aan de andere kant is het ook wel zo dat bedrijven niet passen in een particuliere inzameling.
Hoe zouden die bedrijven dat doen met restafval?
Dan zou je ook het plasticafval kunnen lozen als was het restafval.
Daar gaat ons Berkellandse milieu! 

Is daar niet over nagedacht dat het meeste afval komt van bedrijven?
Gaat Campina ook duizenden warmtepompen neerzetten voor verwarming?
Of moeten wij particuliere sukkels tegen enorme kosten compenseren wat een paar grote bedrijven met een druk op de knop teniet doen?