woensdag 24 januari 2018

Ondertussen op de raadsvergadering in Borculo: Vuilnis en nog wat andere dingen

In de vergadering gaat het vooral om vuilnis.
Aan het einde van rit is de winst dat Berkelland niet zeer ernstig moet inleveren qua stortcapaciteit, maar toch heel behoorlijk. 
Halveren.

De afvalenquete blijkt toch een wassen neus.

De nascheiding moet verder worden afgewacht, maar bronscheiding is toch het belangrijkst, zo zegt Berkellandse vuilnisvrouw Pot.
Dus we blijven dus wel onbezoldigd afvalscheider van de gemeente.
Misschien kan Joke Pot op een vaste dag in de maand onze vuilnis komen scheiden?

Verder lezen we over het vertrek van 30 Berkellanders per jaar. Het is een saldo, binnenkomers minus vertrekkers. Maar er zouden wel 500 Berkellanders vertrekken.
En dus 470 binnenkomen.
Wie er binnenkomt wordt niet vermeld. Maar het zouden vooral asielzoekers zijn.

Vertrekken zouden er vooral jongeren.
Dus zorgen we dat jongeren qua huisvesting in de watten worden gelegd.
Wat hoor ik? Dat gebeurt niet?

OBL wil automatische teruggave van leges buitengebied.
Van Haaren vindt dat Morsink het maar moet uitzoeken.
Terecht zegt ze dat ze eerder al dingen heeft aangehaald.
Ze vindt dat bewoners van het buitengebied maar een procedure moeten starten als ze het niet eens zijn met betalen van leges.
'Het werk is wel gedaan' meent van Haaren. Kijk, en daar gaat het mis.
Het argument en de vraag van Morsink is wel redelijk.

Wethouder Hoytink biedt excuses aan dat ze Slotboom een zeikerd noemde.
Ze had een 'slecht persoonlijk gesprek' gehad, en dan heeft ze toch een hekel aan gezeik in de raadszaal.
Dan reageer je dat af op je omgeving.
Normaal heeft ze haar woordje klaar. Of je daar altijd wat mee kunt, met dat woordje is wat anders.
Jolanda Kuipers accepteerde de excuses 'natuurlijk''.

De afvalscheiders vinden dat het systeem niet duurder mag worden.
Vast! Er wordt ook een rit minder restafval ingezameld per maand.
Recyclebaar restafval is makkelijk. Daar krijg je geld voor.
Wie loopt daar nou op binnen, zou je je afvragen.

Ik zie dinsdag dat GB-ers Joke en Erika beide worden afgezeken door hun collega raadsleden.
De methoden vind ik soms wel wat goedkoop. 
Maar als je er echt niks van snapt, kan het zijn dat je zo af en toe op je bek gaat.

Stefan Nijhuis (GL) stelt dat 75% van het afval recyclebaar is.
Ook is er een voorbeeld van een gezin van 7 dat genoeg heeft aan een kleine afvalcontainer.
Ja, met een tweewekelijkse inzameling, en nu 4 wekelijks?
Ik denk dat het om uitzonderingen gaat.
Vraag me af of Stefan nog vrijgezel is. Qua eenmansconsumptie heb je zeker genoeg capaciteit.

Verder horen we over Lelystad airport.
De vliegroutes worden niet opnieuw ingedeeld volgens Paul Knuvers.
Daarom krijgen we in de Achterhoek te veel laagvliegroutes.
De motie haalt 50% stemmers binnen. Precies 12 van 24.

In Den Haag zouden ze er schijt aan hebben wat wij vinden. We moeten maar minder vliegvakanties boeken, zo horen we Bennie Morsink zeggen, dan wordt er niet zo laag gevlogen.

Het bestemmingsplan buitengebied  moet er maar snel worden doorgedrukt, zo menen veel raadsleden.
VVD, CDA en OBL vinden dat er zo min mogelijk in de weg moet worden gelegd.
Het geurbeleid moet soepeler worden, blijven.
Vermoedelijk houdt het in, dat je, als je pech heb als buur, je de rest van je leven in de stank woont.
Wel is het zo dat de leges dan wel weer binnenkomen.
Het is wel zo dat als je in het buitengebied woont, je af en toe een poepie moet ruiken.
Ik herinner me dat ik 's morgens wel af en toe wakker werd van de stank.
Of het stonk zo vaak, dat ik kans had dat ik op zo'n moment wakker werd, dat weet ik zo even niet meer. Dan slaap je immers.
Het is natuurlijk wel zo dat als je wakker wilt worden met uitlaatgassen, dat je in het centrum van een stad moet gaan wonen.

8 opmerkingen:

 1. Onwetendheid richt veel schade aan. Als de raad en collega alleen maar af gaat op cijfers, wat het kost ben je onwetend bezig en richt je schade aan je eigen omgeving... oh jee... dat proces is in volle gang. Gebruik niet het woord ' bewustworden' ik kan best een inspreek beurtje geven zodat ze allen nadien geraakt zijn, dat is bewust_worden_proces, pak het probleem bij de *bron* aan en schuif het niet langer uit. Hoe stom kun je zijn om te rotzooien met afval, als je enkel kijkt naar de cijfers, de inhoud en ik hoorde nog een mooie, zoveel % afval kon nog gescheiden worden om te worden verwerkt... ja ja... dan het woordje milieustraat... ook al zoiets. Ik kan me herinneren dat ik persoonlijk een klacht heb doorgegeven bij de gemeente over het afval/ goederen punt die gewoon weigeren en het liefst shoppen in je aangeboden spullen. Opstrijken subsidie, mom liefdadigheid en hoppa weg goede spul en de burger zit met de shit. Mag je wegbrengen; je moet in het bezit zijn van een auto en in bezit van money, want het kost een vermogen. Heb je ook de lastenverzwaring die dit jaar goed merkbaar zal zijn, TEL UIT JE WINST, als je het hebt over cijfers en wat het jullie oplevert aan geld. Bestemmingsplan, maak korte metten met het plan voordat het te laat is, want eigenlijk en ook de ambtelijke molen is vastgelopen in alle regels en bla bla van het bestemmingsplan. Maak je zorgen, het heeft een reden, het is goed doordacht want onwetende volgen altijd en immer de regels en de wet, niet de mensen, niet de ervaringen. Belangrijk punt, ook hier is de enorme grondvervuiling, yep en die stuift op en die valt neer en de wind blaast... niet vreemd he al die rare ziekten van het moment om maar te zwijgen van de vele valpartijen dat er of een operatie aan te pas komt of niet meer kan genezen. Het skelet, helaas wordt aangetast door de vervuilingen net als onze bomen groen uitgeslagen zijn van verzuring. ach ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bewustworden van onze afvalscheiding, begin bij de bron, begin bij het voedsel, de producenten. Hoelang is al bekend dat halvarine, margarine en de hele santekraam van de melkindustrie incl. mooie supplementen waar men duur voor betaald, juist het lichaam ziek maken en de geest. Een verslaving, want men gelooft het niet, men wil liever lijden, zeveren, en de hand op houden om te bedelen. Onwetenden richten veel schade toe en gemeente, doe wat aan de stront die hier gewoon in de greppel wordt geloosd. Mooi systeem hoor die vernieuwde riolering en opvang regenwater, loos de menselijke stront en arts, dierenarts hebben weer inkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dit het officiële standpunt van OBL?

   Verwijderen
 3. https://www.twitter.com/Haaksbergenact/status/956189887786635266

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ze had een persoonlijk gesprek gehad waar de beroerd van was ???????????


  https://www.tubantia.nl/achterhoek/wethouder-berkelland-door-het-stof-vanwege-opmerking-over-gezeik~af4072e2/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. bestemmingsplanbuitengebied kan alleen minder poep stank zijn !!!!

  https://www.tubantia.nl/losser/boer-frans-is-boos-en-sluit-zijn-lutterzand-af~a2befcbf/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oke, wat heeft OBL er mee te maken wat ik schrijf? ... met wat ik deel, ervaar ik zelf en ja, het gaat snel de verkeerde kant op. En dat is iets waar ik niet voor kies. Want voor mij is het persoonlijk de tweede x in korte tijd dat ernstige vervuiling mij bedreigd. Toen wilde ik ieder waarschuwen, helpen ach wat maakt het uit, mensen kiezen nu eenmaal voor dat waar ze zelf in geloven, wat ze zelf willen lezen en willen horen. Maar laat ik nu kiezen voor dat onze volgende generatie doorgang heeft en met mij zijn er ook anderen die ieder op eigen manier zich daar voor inzetten. Respect daarvoor... de wereld is al shit genoeg toch? (zo makkelijk is het om iemand in een hokje te plaatsen, en zo makkelijk oordelen wij en labelen wij in onze onwetendheid)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dan vraag ik: wat zullen alle andere partijen geven om ons mensen op de 1ste plaats te zetten? Eigenlijk, in de bestaande vorm gaat het bekende gewoon door en wij mensen blijven bedelen maar komen er steeds slechter af. Ik meende het over bewustworden, want ieder mens draagt een gereedschap in zich mee om mee te werken aan een wederopbouw die hard nodig. Overal worden de geluiden harder over vervuiling, uitbuiting, ziekte, werkloosheid, burn_outs, verzakkingen zoals in Groningen en toch lijkt het via de media dat het niet tot ons doordringt, dat de mens niet wil leven. Wat doet massale bomenkap, en het gebeurd al verscheidende jaren met in het begin het kappen van plantsoenen binnen de kernen,met de grondstructuur. Ieder verstandig mens zal toch erkennen dat de aarde instabieler word. Lekker al dat vrachtverkeer erover, Hambroek heeft al jaren te lijden maar het wordt volkomen genegeerd. Wachten we allemaal keurig tot de boel gaat schuiven, gaat zakken om dan moord en brand te schreeuwen via de media. Wat dacht je van de boeren, we hebben al jaren geen respect dat juist zij ons van voedsel moeten voorzien maar zelf worden opgedreven door onze economie en vooral de melkindustrie. Liever de kilo knallers, het ongezonde voedsel waar we weer voor worden gestraft met veel afval. Een neerwaartse spiraal... en geen enkele afhankelijke partij of religie of sekte kan daar iets in veranderen. De werkelijke verandering zit in onszelf, ach ja, ook al weer zo'n term waar men graag een eigen invulling aangeeft, kan men het weer bij anderen neerleggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken