maandag 14 augustus 2023

Drie aso's ben ik dit weekend weer tegengekomen in het verkeer

3 aso's op een ritje van 60 km.

Allemaal in Berkelland. 

Vroeger had je iets van 3 op 

60.000 km. Hooguit. 

  • Op de rotonde moest iemand perse de haaientanden negeren. Maar dat gaat natuurlijk zomaar niet. Het gebeurt steeds meer. Maar ik maak het wel erg lastig voor je. Knappe jongen die dat voor elkaar krijgt. In dit geval was mevrouw wel erg beledigd. Ze probeerde twee keer toch door te drijven. Terug naar de rijschool! En gewoon gewacht. 
  • Op een parkeerplaats moest iemand mij als voetganger perse bijna aanrijden. Ging schuin  voor een parkeervak staan waar ik toevallig liep. Toen ik maar stil bleef staan, omdat ik echt geen idee had waar ie me bezig was. Ging ie een halve meter achteruit, en gaf onbenullig gas. Toen heb ik hem wat verwensingen toegespeeld. Bejaarde aso!
  • Verder een die ik nog niet had gezien. Inhalen over de doorgetrokken streep van een uitrijstrook, dan over de arcering, en dan in tegengestelde richting van de uitrijstrook. En vol gas natuurlijk. Alles doorgetrokken. Ik reed inderdaad niet erg snel want ik zocht de afslag 25 meter verder om af te slaan. Die zou opgepakt moeten worden. 
3, dat is wel erg weinig, zegt iemand op Social media.
Het is inderdaad wel aan de orde van de dag die asocialen.  
Maar dit zijn wel super aso's. Dat is een veredelde soort. Ze zijn meestal ook beledigd of verontwaardigd, dat je ze hun gang niet laat gaan. 
Twee heb ik ook een berisping gegeven. De derde, van de doorgetrokken streep, kon helaas niet.
Maar in het belang van de verkeersveiligheid moet je zo'n stakker eigenlijk even volgen, en z'n berisping alsnog geven.