zaterdag 14 augustus 2021

Die flauwekul over een extra afslag vanaf de N18, daar houden we toch over op, Hans?

In de gemeentelijke vragen sectie vinden we deze week protest van Hans Pelle (PvdA):

Geacht college,
Ik weet niet of ik u nu echt moet danken voor Uw reactie op mijn gestelde vragen. Wederom maken u antwoorden het noodzakelijk om vervolgvragen te moeten stellen. En daar word ik met name deze raadsperiode toch wel echt moedeloos van, om dit met enige regelmaat te moeten doen. Ik had gehoopt dat u naar ons (de raad) toch eens
wat concreter kunt zijn in uw antwoorden, maar het tegenovergestelde is waar. Er worden nietszeggende antwoorden gefabriceerd, zoals u ook naar inwoners hebt gedaan. Het verbaast mij dan ook, dat u zegt dat er niet zozeer klachten als wel diverse vragen zijn binnen gekomen. Want na mijn oproep op mij Facebookpagina, heb ik met mensen gesproken die mij toch daadwerkelijk mails lieten lezen die vanuit de gemeentelijke organisatie zijn verstuurd, over de bevindingen over dit gedeelte van de Grotestraat. Zij voelen zich net als ik aan een lijntje te worden gehouden met dit soort tijds-slupperende energieverspilling. En daar komt dan nog eens bij, dat deze inwoners weer over meer en andere informatie beschikken, dan ik en de raad met deze antwoorden. En dat acht ik toch wel weer als zeer bijzonder. Maar alles bij elkaar wil ik als gemeenteraadslid van de Partij van de Arbeid gewoon meedenken en werken. Ik doe u dan ook enkele suggesties aan de hand, waarvan ik hoop dat u ze serieus wilt nemen. Anders acht ik de kans groot, dat ik dit onderwerp weer zal moeten agenderen voor een Commissievergadering, mochten Uw antwoorden op mijn vervolgvragen dat nodig maken. Tot zover mijn inleiding
voor het vervolg.
lees meer (download document)

 
Ik lees over 'tijds-slupperende energieverspilling'.
Hans wordt in vakantietijd vaak hyper-actief met raadsvragen aan de ambtelijke molens.
En hij vindt dan zelfs nieuwe woorden uit.

Hans is het er nu niet mee ens dat de vaak enorme rij bij de ijstent aan de Grotestraat gevaar loopt, omdat er vrachtverkeer door de straat dendert.
Maar ja, de weg naar de Brink zit definitief dicht.
En om dan een 15km weg te maken van de Grotestraat, dat gaat volgens mij nergens over.
Veel verkeer dat niet meer afslaat naar de Brink racet via de Grotestraat, Laagte en dan weer ergens links, om vervolgens alsnog de Brink te bereiken.
En als de schaarse parkeerplaatsen op de Brink vol zijn, dan maar weer te vertrekken. Terwijl er genoeg ruimte is, maar die ruimte is niet voor parkeren bedoeld.
Zelfs parkeren op de parkeerplaats achter de Jumbo is te veel gevraagd. Zo werkt dat.
We worden met z'n allen steeds lakser gemakkelijker.

En om dan te denken dat iedereen met 15km/u over de Grotestraat gaat sukkelen, dat is dan weer kortzichtig, beste Hans.

Er zijn wel wat andere opties, maar dat gaat over meer afstand, en je verschuift het probleem naar andere straten. Waar iedereen dan zeker 3x zo lang aanwezig is, en  zeker 10x zo veel kilometers maakt.
Dus veel harder rijdt, want niks te zoeken op het circuit?

En op de Brink hebben we ook ijsverkoop.
Je hoeft je kinderen niet bloot te stellen aan voorbij razend verkeer in de Grotestraat.
IJs van topkwaliteit overigens aan de Grotestraat.
Maar op de Brink doet daar zeer zeker niet voor onder.

Hans moet de verbinding bij het Kruidvat maar weer open praten regelen.

En die flauwekul over een extra afslag vanaf de N18, daar houden we toch over op, Hans?
Regel maar 50km max. snelheid op de N769. Dan houdt de toestroom vanaf de N18 door hartje Eibergen vanzelf op.

Ik ben er geen voorstander van om de N769 een snelheid onder 80 te geven, maar dan kunnen we tenminste wel weer extra zeuren over het gebrek aan banen op de N18.

Misschien kan Hans een wat groter verband zien, en gaan zaniken over extra banen op de N18.
Want dan gaat veel verkeer ook niet meer door Eibergen.
Probleem opgelost.
En de Eibergse centrumeconomie is dan meteen verlost van omzet van passerend verkeer. Way to go, Hans.

Want zeg nou zelf, 1 baan aan weerszijden bij een N-weg. Dat is toch zo triest dat je niet eens mensen uit andere delen van het land uit wilt nodigen bij je thuis.
Uit schaamte.