vrijdag 29 januari 2021

Met haar riante compensatie voor ambtenaren in Coronatijd haalt Berkelland de nationale ambtenarenkrant 'Binnenlands Bestuur'. 'Geregeld op de achterkant van een bierviltje'.

Blijkbaar is de regeling die Berkelland voor haar ambtenaren heeft bedacht helemaal niet zo gangbaar bij Nederlandse gemeenten.
Berkelland haalt met haar vrije dag, en de kleine 1000 euro voor kleine onkosten, de nationale ambtenarenkrant.

Extra vrije dag voor Berkellandse ambtenaar
Als je werknemers verplicht om thuis te werken dan moet je dat als werkgever ook faciliteren. Dat is ook heel normaal in het bedrijfsleven’, vindt de Berkellandse burgemeester Joost van Oostrum. De ambtenaren van Berkelland krijgen daarom een extra vrije dag als compensatie voor de gemaakte kosten voor internet, gas, water, elektra, koffie en afschrijving van meubilair. En ook nog vergoedingen voor de thuiswerkplek
.
lees meer

Voormalig wethouder van Berkelland Fred Mulkens vindt erover:
In zijn algemeenheid: het bevreemdt mij dat voor zulke zaken e.e.a op de achterkant van een bierviltje geregeld kan worden ( en snel!), terwijl je als burger maanden/jaren op zaken kan zitten wachten.
Ik vind dat ambtenaren die bedoelde dag ONBETAALD verlof zouden moeten krijgen en dat dat geld o.a. vervolgens gebruikt wordt om bijv. politieagenten en boa's EXTRA te betalen.
Immers: voor hen is er DAADWERKELIJK een verzwaring van taken. Er moet wel sprake blijven van een eerlijke verdeling!!!
Het is nogal een verschil: lekker thuis warm achter je extra betaalde stoeltje/buro/scherm etc etc of veel extra, steeds risico- vollere, diensten.