dinsdag 19 januari 2021

Berkellandse ambtenaren gaan minder werken, en kopen dure dingen van uw zuurverdiende belastingcenten

BORCULO - Ambtenaren van de gemeente Berkelland krijgen een extra vrije dag als compensatie voor thuiswerken vanwege de coronamaatregelen. Ook krijgen ze vergoedingen voor het inrichten van een thuiswerkplek.
lees meer

Laat me raden. Elke week 1 dag extra vrij?
Naast 36 uur werken, en 2 maanden vakantie per jaar, lunch e.a. pauzes in de tijd van en op kosten van de baas.

De extra vrije dag is volgens het college een compensatie voor de gemaakte kosten voor internet, gas, water, elektra, koffie en afschrijving van meubilair.

Wel, ze nemen nu dan allemaal ook internet thuis?

En daar blijft het niet bij, zo lezen we verder:

Zo kunnen ambtenaren (maximaal) 350 euro declareren voor een bureaustoel, 300 euro voor de aanschaf van een bureau, 50 euro voor de aanschaf van een toetsenbord en muis, 150 euro voor de aanschaf van een beeldscherm en 50 euro voor de aanschaf van een bureaulamp.

Een toetsenbord van 50 euro, en een beeldscherm van 150. Dat zijn geen goedkope winkels.
En dan met terugwerkende kracht tot maart 2020.

Oost Gelre vindt het belachelijk:

Buurgemeente Oost-Gelre geeft als compensatie geen extra vrije dag maar een coronabonus van 250 euro aan haar ambtenaren. En dat zorgt voor grote commotie. „Totaal ongepast. Iedereen werkt onder moeilijke omstandigheden, maar waar ambtenaren naast hun salaris de jaarlijkse cao-stijging krijgen en baanzekerheid hebben, worden elders loonoffers gevraagd, verliezen mensen hun baan en staan ondernemers op omvallen”, aldus fractievoorzitter Kees Porskamp van de VVD Oost-Gelre op Omroep Gelderland. „Dan valt dit niet uit te leggen.”

Het ging Berkelland financieel al niet te best.
Ze geven dus ook geen geld. Maar vrije dagen.
Dan moeten ze maar wat harder werken.
Zelfde werk in 80% van de tijd. Of zou dat niet zo werken. En nemen ze 20/80 meer werknemers in dienst? Zeg maar een mannetje (m/v) of 60 erbij.