donderdag 24 september 2020

Gaan met die banaan, maar wel aan de regeltjes gebonden

Marcel Stroet, fratsen:
NEEDE – Noe is `t neet mien gewoonte um vanaf disse plek oaver mien bedrief te schrieven. Ik wil de stukskes altied open hollen en luchtig en neet as reclame artikel. Moar wat ons allemoale gebeurt bie de olde bioscoop is zo dolkomisch en van de gekke dat wil ik oeleu neet onthollen. Toen wij beslotten um der een markthal van te maken was iedereene dolenthousiast, zelfs `t college had ik veurtied mien plannen oet e leg en ze bunt allemoale weazen kieken. Toen wij onder in de zaale rondlepen zei de burgemeister zelfs ,gaan met die banaan. Tutdat wij de bananen der in hadden liggen. Toen brak het geweld los. Dit mag neet ,zus mag neet, dat mag neet.
De visboer is van narigheid al vertrokken en de groenteboer hef der moar een winkel van e maakt. De slager steet der nog steeds moar mag neet boeten stoan een meter wieter binnen mag wal. Dit hef dan te maken met staanplaatsvergunningen. Ik mag op de eigen grond veur de bioscoop wal oetstallen moar neet verkopen. Dus as de slager de kasse 1 meter wieterop zet onder dak, dan zol he wal boeten meugen stoan.
lees meer

Geen verkoop aan de straat.
Dat is wel lastig natuurlijk, om dat uit te leggen. Je mag niet verkopen aan de straat. Of je moet een staanplaatsvergunning hebben.

Maar wat als je nu een hek voor je eigen terrein zet, met een toegangspoort van 10 meter breed.
En je zet dat hek open, of je laat het hele hek er gewoon uit?