zaterdag 9 november 2019

Berkellanders krijgen 1 miljoen cadeau van armlastige gemeente Berkelland die worstelt met tekorten.

. . .
Terwijl inwoners van Berkelland gevraagd wordt om mee te denken over hoe de gemeente 3,5 miljoen kan bezuinigingen krijgen ze in 2020 toch 1 miljoen cadeau. Dit gebeurt via een korting op de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook krijgen ze 50 euro aan teveel betaalde afvalstoffenheffing terug.

lees meer


Volgens mij was het toch zo dat de OZB omhoog gaat als er tekorten zijn bij een gemeente. 
Dat is toch een normale gang van zaken?

Wij hebben een tekort, het zou zelfs 7 miljoen zijn, en geen 3,5, en er komt toch een korting en geld terug.
'Omdat het zo gevoelig ligt bij de VVD, die OZB korting. 
Is dat omdat de aanhang van de VVD relatief meer OZB betaalt dan de aanhang van andere partijen? 
En hoeveel geld gaat dat nou eigenlijk over per huishouden, centjesdiggers?


BORCULO - De oppositiepartijen GroenLinks, OBL, PvdA en D66 voelen zich zo misleid door VVD, CDA en GB over de teruggave van de onroerendezaakbelasting (ozb) in 2020, dat ze overwegen de komende raadsvergadering te boycotten. „Ik voel me echt vies. Zo ga je niet met elkaar om”
lees meer

Hoe blijft de gemeente Berkelland ook in de toekomst financieel gezond? Het proces dat daarbij hoort noemen we Berkelland in Balans. Een onderdeel van het proces is dat we onze inwoners vragen waar de gemeente ombuigingen moet zoeken. De vragenlijst over Berkelland in Balans is vanaf vandaag tot 30 november digitaal in te vullen. In BerkelBericht van 13 november staat de vragenlijst ook afgedrukt en kan op papier ingevuld worden en opgestuurd.
lees meer