donderdag 10 oktober 2019

De zorg krijgt zelf een infarct

BDO: 'Ziekenhuis ZGT financieel in gevaar, zorginfarct dreigt’
HENGELO/ALMELO - De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), met vestigingen in Hengelo en Almelo, staat er financieel niet goed voor. Dat blijkt uit de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen. ZGT krijgt, net als tien andere ziekenhuizen in Nederland, een onvoldoende voor de financiële situatie. Het Medisch Spectrum Twente (MST) doet het na jaren met (dikke) onvoldoendes, nu eindelijk beter.

lees meer

De zorg is een melkkoe van jewelste. Daar gaan we in Nederland nog eens aan ten onder, de hele economie.
Er beginnen nu ondanks de megabedragen die we er naarbinnen sluizen toch nog tekorten te komen. 

Marcel Stroet schreef er al over:

'fizizjun ussistunt'
lees het verhaal


Het is eigenlijk iemand die een hoogstfatsoenlijke opleiding genoot, zo'n ussistent, die netto zo'n 11 euro per uur krijgt van de baas, waarbij die baas zelf bij voorkeur 350 euro voor een uur in rekening brengt aan onze zorgpot. Zeg maar elke dag 1,5 maandsalaris. Bruto, dat wel. 

Ik neem die dingen wel eens door. De exacte, in rekening gebrachte bedragen kan ik prima zien via de website van mijn verzekeraar. 
Mijn verzekeraar zegt dat het normaal is, als ik navraag doe, of een klacht instuur.

Ik erger me groen en geel aan dat soort legale zwendel. En misschien nog wel andere kleuren.

Ik word ziek als ik naar zo'n medicus kijk, die onze zorgsector uitkleedt.
Dat moet toch niet? Dat ik zo ziek word?

Maar de ziekenhuizen hebben er nog steeds niet genoeg aan. Ondanks dat riante financiele infuus.

Misschien moeten we de zorg ook exporteren naar goedkope landen.
Eerder waren er toch reizen naar Turkije om je gebit te saneren, en je een gratis vakantie aan te bieden? En waarbij je per saldo nog steeds geld overhield?