dinsdag 17 september 2019

Benzine vandaag 1 cent duurder. „Prijsverhogingen aan de pomp worden meestal niet in één dag doorgevoerd. Vaak gaat het met stijgingen van 1 tot 2 cent per dag om het behapbaar te houden”


Directeur Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers waarschuwt autobezitters dat tanken later deze week nog iets duurder wordt. „Prijsverhogingen aan de pomp worden meestal niet in één dag doorgevoerd. Vaak gaat het met stijgingen van 1 tot 2 cent per dag om het behapbaar te houden”, legt de brandstofprijzenexpert uit.
lees meer

Is maar goed dat Euro95 'goedkoper' wordt 1 okober.  De dag dat het percentage bio-ethanol met 5% omhoog gaat, en ons verbruik weer ruim 4% omhoog gaat.

Dat gaat snel met die verhoging. 5% van de wereldproductie is weggevallen door een droneaanval van Iran op Saoedi Arabië.

Maar Trump gaat een vergeldingsactie tegen Iran houden. Dus het komt goed.

Iets zegt mij dat het voorlopig niet goedkomt. En dat de prijs van de Euro95 over een paar maanden hoger zal zijn dan nu. 

Vermoedelijk zullen consumenten niet alleen meer kwijt zijn aan de pomp. Aardolie is een onderdeel van duizenden producten, van plastic tuinstoelen tot tandpasta. Ook die producten zullen duurder worden, evenals de energierekening, zeggen kenners.
lees meer