zaterdag 2 december 2017

Ondertussen in Neede: Zwarte pieten zijn er zwart

's Ochtends zag ik op de Needse Borculoseweg weer een bestelbus geparkeerd op de rijbaan rond de Groene Opel Locatie, en verder een auto. 
Het was een bus van het bedrijf Helmink, die ik niet eerder zag dacht ik. Maar de barricade concentreert zich wel steeds op dezelfde plaats. De groene Opel stond niet op de baan, of was er helemaal niet.

Verder was er op de Es ook weer een auto geparkeerd.
Volgens mij gaat het niet om parkeerders van het bedrijf dat daar is gevestigd, maar om bewoners van de appartementen aan de overkant.

De temperatuur was vrijdagochtend nog weer net boven het vriespunt, maar natuurlijk was er direct file rond de parkeerbarricades.

In de ochtendspits was het steeds rustig, maar vrijdagavond was het feest.
Een auto stond met alarmlichten op de rijbaan, zonder inzittenden. Er was een Sinterklaas langs de kant van de weg, en aan weerskanten van de weg zwarte pieten. 
Echte pieten, dus zwart. In Neede gaan ze niet voor minder.
Volgens mij is daar op de Needse Borculoseweg ook ergens het Sinterklaasmuseum. Dus klassieke pieten, die kunnen ze er moeilijk geel schminken.

Deze Sinterklaasmuseumauto zag ik vrijdag overdag ook al op promotour in Borculo.

En verder vrijdag in de avondspits zag ik overigens maar liefst vier auto's op de rijbaan, en een bestelbus ronde de Groene Opel Locatie.
De Es aan het begin was leeg, evenals vele parkeervakken aan de Borculoseweg.