donderdag 7 december 2017

De Laarberg biedt meer voor bedrijven

Arthur Borst, directeur van Laarberg, somt een aantal pluspunten van het bedrijvenpark op: “We hebben ruime kavels vanaf 5.000 m beschikbaar en vestigingsmogelijkheden voor ondernemingen tot en met milieucategorie 5.1. Bijkomend voordeel is de erfpachtregeling die wij kunnen hanteren, waardoor de investering van nieuwe  ondernemingen beperkt kan blijven. Verder heeft Laarberg naast uitstekende faciliteiten een professioneel team dat nieuwkomers op het bedrijventerrein helpt met het realiseren van hun vestiging en met het verkrijgen van vergunningen. Eenmaal hier gevestigd, profiteren de nieuwe ondernemingen van de sterke maakindustrie, de krachtige agrarische sector in de Achterhoek en Twente en het grote technisch arbeidspotentieel. Daar komt bij dat het onderwijs-klimaat in onze regio gericht is op de behoefte van het bedrijfs­leven.
lees meer

Eerder verdachten we De Laarberg al meer van ondermijning van de industrieterreinenmarkt.
Bijvoorbeeld bij Muller.
Let op: dit zijn verdenkingen.

Eerder zagen we in Borculo al dat Campina bouwterrein zware industrie kreeg voor de prijs van grasland.
Alles om de industrie binnen te houden. Bestemming zware industrie op een steenworp afstand van het centrum van de stad.

Nu lezen we over een 'groot technisch arbeidspotentieel' rond de Laarberg. En vragen we ons af waar ze dat dan vandaan willen halen. 

Het verhaal over een erfpachtregeling zou wel interessant kunnen zijn.

* Berkelland heef als grootaandeelhouder in de Laarberg veel belang bij een goede bezetting, die nog niet zo'n vliegende start meemaakt.