dinsdag 28 november 2017

Ondertussen aan de Needse Stationsweg: Aanname of feiten?

We lezen onder reacties:
@jorn.huijsman @ton.huijsman @jan.dijkhuis @kniemeijer
Beste Blogger1, Graag zou ik zo vrij willen zijn het e.e.a. uit te zetten en de huidige situatie beschrijven m.b.t. de (negatieve) berichtgevingen omtrent Sporthal ’t Spilbroek, de volleybalvereniging Dynamo en het bedrijf Elite. Wellicht is het goed dat u persoonlijk in gesprek gaat met betrokkenen, om zelf een beeld te kunnen vormen. Nu gooit u helaas wat (overigens onjuiste) aannames de wereld in, waardoor mensen een verkeerd beeld kunnen krijgen van wat de échte situatie nou eigenlijk is. We willen natuurlijk geen onterechte schade aan een bedrijfs- of verenigingsnaam berokkenen. Wie organiseert nou eigenlijk wat en wanneer? Dat is in dezen handig om te weten. Ik met de informatie die ik heb proberen een beschrijving geven van de situatie zoals deze nu is. 1. Beachparties In de maanden juni en (indien van toepassing 1 avond in) juli organiseert de plaatselijke volleybalvereniging Dynamo op woensdagavond een beachvolleybalcompetitie. Deze begint op de eerste woensdag van juni. . . 

en:

Volgens mij zijn de beachvelden hermetisch (incl. prikkeldraad) afgesloten en komen enkel bevoegde gebruikers die in het bezit zijn van een sleutel op het terrein. De stereo is van de volleybalvereniging die 's zomers op de woensdagen een toernooi organiseert zodat ze e.e.a. omgeroepen kan worden. Suggestie kan natuurlijk gewekt worden door het feit dat er rond het eendjespark een 'hangplek' is toegewezen?

De verhalen over geluidsoverlast komen uit een voor mijn volledig betrouwbare bron.
1 juli kwam ook niet toevallig ter sprake, dat heb ik toevallig zelf gehoord, vanaf het Eliteterrein. En dat was niet 'even wat 'nadrinken' om half elf!'.

Er is ook sprake van een gezin dat wilde verhuizen om de beachparties bij zwembad 't Spilbroek (heeft niets te maken met de feestjes van Elite). En dit gezin is inmiddels ook vertrokken.
Regelmatig klagen bij de politie leverde niets op.
Die beachparties (bij Spilbroek), dat zijn regelmatige, langdurige feesten met vooral veel herrie, die niet zelden duren van begin van de middag, tot ver in de avond.

Kom me niet met verhalen over 'aannames'. Zelf spendeer ik steeds meer tijd, door gewoon zelf ter plekke te gaan kijken.
Bij klachten over belachelijke herrie bij Sen feesten, neem ik niet aan, maar ga ik gewoon 's nachts zelf ter plekke luisteren, alvorens een verhaal te presenteren.
We hebben ook een rubriek 'ondertussen in Neede', met gebeurtenissen rond de Needse Borculoseweg, deze zomer kunnen we dan misschien een rubriek maken 'Ondertussen aan de Stationswegbeach', misschien met met geluidsopnamen? Een interview, of misschien sturen we iemand naar binnen met een telefoon voor wat opnames.

Dat Elite erin wordt betrokken dat werd veroorzaakt door ene Jorn. 
Daarin zie ik de naam Niemeijer opduiken. En die naam kan ik weer in verband brengen met Elite.
De nachtelijke herrie in een weekend op het Eliteterrein kon ik in verband brengen met een door Elite gesponsord evenement door even te Googelen.

Volgens mij haalt u bewust de dingen door elkaar. 
En probeert u en passant de zaak nog in de schoenen van hangjongeren de plaatsen. 
En/of u probeert een incidenteel Elite slempfeest te verwarren met de regelmatige Spilbroekslempfeesten.

Wat die beachparties inhouden? Bel je buurman eens!
Dat gaat niet zozeer om Dynamo of Elite. Dit zijn feestjes die iedereen kan organiseren op het terrein van 't Spilbroek, particulieren, bedrijven.

Misschien kun je een Dynamoparty beter op het terrein van Elite organiseren. Dan is je poging verwarring te scheppen compleet.

We willen niet onnodig schade aan een imago van een bedrijf toebrengen. Maar dan moet je het er niet naar maken.
Aanvankelijk ging het verhaal over de gesubsidieerde instelling (want pand voor 1 euro van gemeente Berkelland) 't Spilbroek.
Inmiddels is de Spilbroektoko snel alweer verkocht aan een ander bedrijf.

't Spilbroek brengt verder schade toe aan de Needse, Berkellandse economie, door het organiseren van commerciele festiviteiten als deze beachparties, en het aanbieden van fitnessactiviteiten, die regelrechte concurrentie betreffen voor de bestaande lokale fitnessindustrie.
Dingen die wat mij betreft over de streep gaan, als je een gesubsidieerde instelling runt.
Maar het verhaal loopt uit de hand inmiddels.

Over het in gesprek gaan met betrokkenen: dat is een goed plan. 
Gaat u eens in gesprek met omwonenden. 
U zit niet op een bedrijfsterrein. Elite niet en 't Spilbroek ook niet.
U zit eigenlijk midden in een woonwijk.