zondag 19 november 2017

Eis: 4 jaar cel tegen man (39) die zorggelden van cliënten uit Borculo wegsluisde

ROTTERDAM/BORCULO - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag in de grote zorgfraudezaak tegen Darryl N. vier jaar gevangenisstraf geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. Verder moet hij zich laten behandelen en mag hij vijf jaar lang op geen enkele wijze in zorg werken. Volgens justitie profiteerde hij 'schaamteloos' van zorggeld.
Vivence is nu failliet. Op een zeker moment hield de stichting 120 licht verstandelijk gehandicapte jongeren, onder meer in Deventer en Borculo. De inspectie voor de Gezondheidszorg legde een van de locaties enkele jaren geleden verscherpt toezicht op.
. . . 
Eerder deze week gaf N. toe dat het voelde alsof Zorg Stichting Vivence zijn bedrijf was, waar hij naar believen geld uit kon halen. De vele tonnen extra zouden zijn opgegaan aan dure horloges, auto’s, sieraden en reizen. Een van de leden van de Raad van Toezicht, een goede vriend, dacht dat N. miljonair was.
lees meer

Darryl Nooitmeer pakt miljoen van Vivence (zorgclub gehandicapte kinderen), leeft als God in Frankrijk

lees meer

Reconstructie: Gore zorggraaier graaide miljoenen

lees meer

Hij reed in een Porsche 911 Targa 4S, een BMW i8 en een Audi A8

lees meer

ROTTERDAM - Er waren jaren dat zorgbestuurder Darryl N. 650.000 euro verdiende. Ruim boven de balkenendenorm. Als directeur van Vivence zou hij 1,9 miljoen euro naar zichzelf hebben doorgesluisd. Geld dat onder meer bedoeld was voor zorg en huisvesting van mensen met een licht verstandelijke beperking.

lees meer

Zorgaanbieder ZSV Wonen uit Rotterdam is failliet verklaard. Het Openbaar Ministerie had de rechtbank hierom gevraagd omdat de cliënten van de instelling op straat dreigen te worden gezet.

lees meer

Eerder zagen we bij zorginstelling Betula in Borculo dat deze vrijwilligersorganisatie werd gerund door 5,5 FTE
Die daarvoor 7,5 ton per jaar voor mee naar huis sleepten. Betaald door de gemeente Berkelland.

Eerder hadden ze ook een pand in Neede op kosten van de gemeente in gebruik. En wilden ze onder betaling van kosten bij 't Spieker uit komen.
De riant betaalde top 5,5 zal vast niet aan te pakken zijn, maar dus nu wel door de gemeente Berkelland die gewoon verrekt om deze parasieten zo riant te voorzien van gelden.
Als vrijwilliger moet je je toch ook achter het oor krabben, dat jij belangeloos aan het werk bent, om een paar (want: vast niet alle 5,5) mensen te voorzien van een riant inkomen.
Balkenendenorm, onkostenvergoeding, autootje.
Ik gok dat het vooral gaat om Heimen F. en Erno van den H.
Van dit soort gemeentelijk gesubsidieerde instellingen moeten de jaarstukken met de exacte beloningen toch (eigenlijk) wel publiek zijn? Ook bonnetjes, secundaire afspraken, enz. Dat willen we graag weten.


Reconstructie: geenstijl.nl: