dinsdag 21 november 2017

CNV sleept Tuunte voor het gerecht: Tuunte doet aan leeftijdsdiscriminatie

En dat denkt ook vakbond CNV. De bond heeft de afgelopen maanden met zo'n honderd ex-werknemers gesproken. CNV heeft het vermoeden dat Tuunte een doorstart kon maken door leeftijdsdiscriminatie. 'En dan gaat het niet om oude mensen die niet mee mochten', legt Roos Rahimi van de vakbond uit. 'Nee het gaat om mensen die heel veel dienstjaren hebben. Die zijn namelijk duur voor een werkgever'.
Janine bevestigt dat heel veel van haar oud-collega's niet meer aan het werk zijn voor het Achterhoekse bedrijf. 'In mijn vestiging staan nu twee jonge grietjes'. En dat is volgens de bond veel vaker het geval. 'Schrijnend is dat het oude personeel deze nieuwe werknemers ook nog moest inwerken', vertelt Rahimi.
lees het artikel

Weet je wat het is, @CNV ? als je met een slecht verhaal naar de rechter stapt, dan breek je de positie van de ontslagen werknemers ook af.

Wat denk je nou dat zo'n nieuwe eigenaar doet: die probeert de kosten te drukken. En personeelskosten dat is misschien wel de grootste post.
Kwantiteit voor kwaliteit.

We kennen dat: dat als je naar de caissiere kijkt, je denkt: 'ik kan beter Googelen wat ik wil weten, dan dat ik het ga vragen.
En ja, als al het minimum aan salaris ontvangt, dan is je motivatie toch anders dan optimaal.