maandag 27 november 2017

Analyse van de nieuwkomers in de Berkellandse politiek

Journalist Dick Janssen analyseert in Tubantia de nieuwkomers in de Berkellandse politiek.

De top 3 van het CDA bestaat nog uit politieke veteranen: fractieleider Hilhorst, wethouder Patricia Hoytink en raadslid Marian Bolster, die doorgaans flink aan de weg timmert. Vervolgens duiken liefst vijf groentjes op, waarvan alleen Frank Jonk (nummer 7) nu de fractie steunt. De nummer 4, Theo Helmers, zou de Berkellanders weleens kunnen gaan verbazen. Hij is momenteel voorzitter van voetbalclub Vios Beltrum, een vereniging die in deze levendige dorpsgemeenschap bij nogal wat activiteiten betrokken is. Als Hilhorst niet opteert voor een wethouderszetel en het CDA er vanaf volgend jaar weer twee mag bezetten, zou het mij niet verbazen als Helmers daarvoor in beeld komt. Twee andere neofieten bezitten een Rabobank-achtergrond: Maikel van der Neut is er accountmanager en Martine Tenhagen runt tegenwoordig een bedrijf dat high tea's en lunches aan huis serveert.  Bron: Tubantia.

Een nieuwkomer is Frank Jonk. Zo te zien een zoon van Jaap?
Eerder zagen we al dat Patricia Hoytink een dochter meesleepte in de raadszaal. En ook Joke Pot.
En nu dus Jaap, op Twitter is Frank te vinden onder de naam @frankodil 
Dat belooft wat. Zo'n naam.

Verder zien we dat een Beltrumse voetballer, Theo Helmers wel eens zou kunnen verbazen, zo denkt Dick. Omdat de Beltrumse gemeenschap 'nogal levendig is'.
Dick wil hem als wethouder zien.
Tot die tijd blijft Theo voetballen in Beltrum.
Is dat ook een beroep? Voorzitter van een Beltrumse voetbalclub?

Ook lezen we we over iemand van de Rabobank, en over iemand met een bedrijf met dat high tea's schenkt. Met een onbekende connectie met de Rabobank.

De VVD loert volgens Dick op de macht die Gemeentebelangen heeft verworven, en haalt hiervoor VVD-krijger Hans Boxem binnen.
GB mag haar borst wel natmaken, zo zegt Dick.

De VVD loert verder op de stemmen van Berkellandse boertjes via de nieuwe voorman, Wim Klein Willink, zo lazen we eerder.
Maar dat is een kiezersgroep in krimp. Want er komen steeds meer megaboeren, en steeds minder kleinere boertjes.