woensdag 11 oktober 2017

Maiskearls

Tuf ik doar op de binnenweg van Hoarle noar `t Slat kom ik achter zonne onwiezen maiskoare te zitten. Op zo`n moment kun ie niks anders dan rustig blieven en der hendig achter blieven. Ik heb vrogger noast `n loonwarker e woont dus ik wet precies wat veur gemas dat is. De kearls maakt lange daage en korte nachte. Iederen boer wil den mais der meteen of hemmen. As den loonwarker `t te lange duur`n veurdat de earste boer`n belden dan reed he alvas ne keare met de maiswagens deur `t boetengebied. As de boer`n dat dan zoog`n greppen ze noar de telefoon en dan konden de maiskearls deran.
lees meer

Het is er weer tijd voor, maiskearls.
En die trekkers worden steeds lomper. En ze reden al onbenullig, en op die enorme gevaartes lijkt het nog veel onbenulliger.

Maar dan weet je dat, als je de komende tijd de wegopbrekingen wilt omzeilen. 
Die lompe trekkers kom je daar ook vast tegen op die sluipweggetjes.

Ik kwam afgelopen week nog een stumperd tegen in een auto, die zo nodig achterwaarts z'n inrit moet inrijden.
En niet alleen dat, ik zie hem remmen. Hij zet z'n alarmlichten aan, zwalkt naar de andere baan, zet de auto in achteruit, en rijdt achterwaarts de inrit in.
Ik ben een hoop knuppels tegen gekomen, maar deze spande echt de kroon.

Als je dus gewoon je alarmlichten aanzet als je rondrijdt in het buitengebied, dan neem je deze trekkers ook vast in de maling.
Dan blijven ze vast wachten om te kijken waar jij mee bezig bent.

En als je wordt aangehouden, dan zeg je 'ah, ik snapte al niet waarom mijn sigarettenaansteker het niet deed'.