zaterdag 23 september 2017

Gokhal in villa Smits? Wijlen burgemeester Smits zou zich in z'n graf omdraaien. Twee keer.

Dick Jansen wil graag een gokhal in huize Smits.
Nee Dick, wijlen burgemeester Smits zou zich twee keer in z'n graf omdraaien als ie het wist dat dat ging gebeuren. Gokken.

Het Smitsbosch dat hij aan Eibergen schonk, daar mag je zelfs geen bier drinken. Wat denk je zelf dat ie van gokken vond?

Dat de naam door Berkelland ook zonder respect is veranderd in Kerkloobos, is op zich al erg jammer.

Dat Berkelland naar de rechter is geweest om de villa te kunnen verpatsen en opdelen, is het meest trieste in het verhaal.

En nou ook nog een gokhal . . . ?

Column Tubantia

Gokje wagen ZIJDELINGS
Waarom mag er eigenlijk geen gokhal komen in het voormalige raadhuis van Eibergen, Villa Smits aan de Grote-straat? Het past niet, zei burgemeester Joost van Oostrum gisteren op deze pagina's. Niet passen...? Er is binnen dit rijksmonument, medio 1904 opgetrokken in art nouveau-stijl, wel ruimte voor twee speelpaleizen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt, en zo blijft het tenminste niet jarenlang leegstaan.

Het klinkt sowieso een beetje hypocriet uit de mond van de eerste burger, dat niet passen. Immers, wordt de huidige gemeentelijke vesting aan de Borculose Marktstraat de komende periode niet omgetoverd tot een lokaal lusthof voor kansspelers? En waarom duikt raadzaal anders in meerdere woordenboeken op als cryptisch synoniem voor gokhal . . .