dinsdag 12 september 2017

De gemeente heeft u nodig!

De Gemeente gaat, blijft u betrekken bij de koers die ze gaat varen, zo lezen we op de website van 'staatszender' BerkellandFM.

Het sociaal domein voert de Jeugdwet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet uit. Dus hier is de inbreng van inwoners en professionals van groot belang. De gemeente Berkelland gaat met de samenleving de nieuwe koers bepalen. Hiervoor organiseert zij een eerste bijeenkomst op 18 september om 13.30 uur. Een bijeenkomst met professionals, belangenorganisaties, instellingen en vooral ook inwoners. Voor deze bijeenkomst kunt u zich als inwoner aanmelden via aanmelden@gemeenteberkelland.nl
lees meer

Het probleem dat hier bij deze inspraak altijd aanwezig is:
- Wanneer je op zo'n avond afwijkt van de gewenste mening, dan wordt je 'besprongen' door de rondlopende functionarissen, om je van je sokkel te praten.
- Als er later wat misgaat dan hoor je 'maar ja er waren honderden burgers aanwezig, die hebben we niet gehoord, dus die keurden het goed'.
- Als het kan komen ze als 'bewijs' met een register met handtekeningen van burgers, die bij de entree tekenden.
- Wel gaat het vaak om een grote delegatie ambtenaren, belanghebbenden enz.
- Argeloze burgers komen veelal misschien wel op de gratis koffie en hapjes af, maar tekenden wel de presentielijst. Als ze goed worden getracteerd, komen ze de volgende keer weer.
- De gemeente berekenend: 'een tientje voor een handtekening'.