donderdag 18 mei 2017

Ergens geloof ik het niet, Co.

Berkelland is koploper 'duurzame energie' zo lezen we:

Berkelland loopt voorop met duurzame energie
BORCULO - Berkelland is nu koploper. Maar het toepassen van duurzame energie moet niet, zoals nu soms het geval is, belemmerd worden door ruimtelijke regels van de gemeente.
Berkelland loopt in Nederland voorop. Dat stelde inleider Co Verdaas dinsdagavond in het Borculose raadhuis op een themabijeenkomst over hoe duurzame energie een plek kan krijgen in het lokale landschap. Verdaas is oud-gedeputeerde van de provincie Gelderland en tegenwoordig onder andere actief voor adviesbureau Over Morgen.
lees meer

Da's wel mooi. Anderhalf jaar geleden was dat wel anders.
Lees het artikel hieronder.

Ergens geloof ik het niet, Co.

Jij moest toch ook opstappen wegens gesjoemel met declaraties?
Kunnen we wel geloven wat jij zegt?

meer over Co

maandag 2 november 2015 op Borculo.Info

Berkelland over 65 jaar energieneutraal

BORCULO - In het huidige tempo haalt de gemeente Berkelland de gewenste daling van energieverbruik niet in 2030, maar pas in 2080.
De lokale politiek besloot eerder dat heel Berkelland in 2030 'energieneutraal' moet worden. In de praktijk betekent dit dat over pakweg vijftien jaar de huishoudens en de bedrijven evenveel energie gebruiken als ze zelf opwekken in hun panden door duurzame maatregelen als zonnepanelen en isolatie. Maar als de gemeente in het huidige te trage tempo doorgaat en niets extra's onderneemt, is Berkelland pas een halve eeuw later energieneutraal, dus in 2080.