donderdag 25 mei 2017

Beter lezen, Peter!

Tubantia: Peter Zandee 25-05-17, 17:43 Laatste update: 17:52 
Deze toegangsweg naar de A1 krijgt 49 procent meer verkeer te verwerken
BORCULO/HAARLO/BELTRUM - Met de N18 volop in aanleg zou je denken dat het met de bereikbaarheid van regionaal bedrijventerrein Laarberg op de grens van Groenlo nauwelijks beter kan. Maar verkeerskundigen weten wel beter. 

Sinds TomToms en andere slimme navigatieapparatuur chauffeurs de kortste routes wijzen, blijven sluiproutes trekken.

De nieuwe N18 biedt een prima Noord-Zuid-verbinding, maar van oost naar west blijft het behelpen. De gevolgen kunnen dramatisch zijn. Geschat wordt dat in 2030 de Deventer Kunstweg vanaf Laarberg naar Haarlo-Borculo 49 procent meer verkeer te verwerken krijgt richting A1 en vice versa.
lees verder op tubantia.nl

Beter lezen, Peter! 
In Tubantia . . . :)
Het is 28 tot 49%.

Toch is het er nu al veel te druk. 

maandag 15 mei 2017


Komende tien jaar tot 49% meer verkeer over de Deventer Kunstweg en Vredenseweg (verbinding Groenlo-Vreden)

. . . de Deventer Kunstweg (Groenlo-Borculo) is groter. Functie en gebruik van die weg kloppen niet meer. Deze weg wordt nu teveel gebruikt door middel- en zwaar vrachtverkeer.
De onderzoekers: 'Het resultaat is een verkeersonveilige weg, waarop bovendien de maximumsnelheid structureel wordt overschreden.' Dat wordt nog erger als De Laarberg verder groeit. De verwachting is dat het verkeer over deze weg over ruim tien jaar 28 tot 49 procent toeneemt. Datzelfde geldt voor de Vredenseweg, de verbinding tussen Groenlo en Vreden.
lees het artikel in Tubantia van 15 mei