woensdag 17 januari 2018

Statisticus: De Achterhoek loopt leeg

'De groep van 20 tot 40 jaar ontbreekt grotendeels in de Achterhoek'
In de Achterhoek ontbreekt een grote groep mensen tussen de 20 en 40 jaar. Dat concludeert statisticus en socioloog Manfred te Grotenhuis, die op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderzoek heeft gedaan naar krimp, ontgroening en vergrijzing in de Achterhoek.
'Jongeren van 20, 21 jaar zie ik in flinke aantallen de Achterhoek verlaten', zegt Te Grotenhuis, die werkt voor de Radboud Universiteit.
lees meer

2 opmerkingen:

  1. alles krimpt behavle bedrijventerreinen18 januari 2018 om 05:48

    Gaat Manfred te Grotenhuis ook nog onderzoeken of na aanleiding ook de bedrijventerreinen moeten krimpen , als je toch geen bewoners hebt ??????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nee Joh, die heeft zijn salaris weer verrijkt aan hot item jongeren_problematiek. Begin niet over onze jeugd of de brand los... niemand wil voelen dat we ons verrijken aan onze eigen kinderen. Starterslening, zadel je kinderen rustig op met een lening, misschien naast hun studie schuld of andere onverantwoordelijke schulden door de vasthoudende clan aangemoedigd omdat de ahum economie wel aantrekt. NOU, die trekt niet aan, als we zo door gaan, bestaan we misschien helemaal niet meer omdat we zelf zo lopen te schreeuwen, te jammeren over problemen die ons zelf aangaan, onze eigen angsten. Geld is een collectieve angst en houdt velen in de greep, maar STOP verrijken aan onze jongeren, zij zijn onze toekomst en kijk wat velen er een zootje van hebben gemaakt door meegesleurd te worden om te voldoen aan de normen en waarden van deze maatschappij. Ik zou niet kunnen slapen als ik mijn eigen kind met schulden opzadel omdat ik zo hardnekkig aan het bestaande vasthoud ten koste van de ander. Ha ha... bestemmingsplan... ja dat wordt een grote beerput want als mensen niet wakker worden, valt de helft er in, een andere helft wordt misbruikt en dondert er alsnog in en raad wie de lachende derde is? Al met al, het is noodzaak om maar te springen in het onbekende, kan er tenminste wat in beweging komen en niet een herrijzing van asfalt, industrie en mmmmm... robots? (laatstgenoemde hebben geen zuurstof nodig van bomen) maar waar halen die de voeding vandaan als alles is gerooid, uitgebuit en uitgeput?)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie! U kunt ook e-mailen aan reacties@borculo.info of het contactformulier gebruiken